Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић похвалио здравствени систем

Објављено: 02.03.2018. 20:13 Аутор: Министарство здравља
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић примио је руководство Министарства здравља на челу са министром др Кенаном Храповићем, који су представили премијеру резултате остварене током протеклих петнаест мјесеци.
Предсједник Владе је са задовољством констатовао напредак здравственог система истакавши да је та чињеница регистрована и ван граница наше земље и то: напретком Црне Горе за 9 мјеста на ранг листи Европског здравственог потрошачког индекса (ЕХЦИ) што је највећи скок у односу на остале рангиране државе и бољим рангом наше земље по Ланцет индексу који мјери квалитет и доступност здравствених услуга гдје се наша земља са 81 поеном налази на 36. мјесту од 195 земаља, испред свих држава региона изузев Хрватске.
Премијер Марковић је нагласио да су доступност и квалитет здравствене заштите пресудно важни за бољи квалитет живота грађана и с тим у вези указао представницима Министарства здравља на потребу континуираног унапређења квалитета здравствених услуга.
На састанку је било ријечи и о даљем наставку реформи система здравствене заштите, усавршавању специјалиста и субспецијалиста из наших болница и Клиничког центра Црне Горе у референтнним здравственим установана у региону и даљем иностранству за шта су већ издвојена средства у буџету.

Након састанка код предсједника Владе Душка Марковића потписан је Уговор за пројекат телемедицине.

МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?