Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио челника ДП Wорлда Бин Сулејема: Један од водећих лучких оператора у свијету заинтересован за Луку Бар

SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

Предсједник Владе Душко Марковић примио је Султана Ахмеда бин Сулејема, предсједника Управног одбора и извршног директора групације ДП Wорлд која је заинтересована за приватизацију Луке Бар.

Компанија ДП Wорлд, која, међу осталим, управља са 78 лучких и континенталних терминала у 40 држава на шест континената и чији прошлогодишњи приход премашује четири милијарде долара, исказала је на састанку спремност на преузимање управљања Луком Бар. Предсједнику Владе је представљена дјелатност компаније која, поред управљања лукама и терминалима, укључује пратеће сервисе и логистику, директну он-лине повезаност са превозницима и царинским системима као и пратећим бизнисима.

Премијер Марковић је исказао задовољство због интересовања ове реномиране глобалне компаније за Луку Бар уз оцјену да је управо овакав партнер потребан Црној Гори како би на најбољи начин валоризовала свој најбољи и најперспективнији лучки ресурс.

„Мој циљ, и циљ Владе је да ресурсе ставимо у функцију развоја од чега ће корист имати Црна Гора и наши грађани“ – рекао је предсједник Марковић након што је представнике компаније ДП Wорлд упознао са свим релевантним подацима који се тичу црногорског правног и пореског система.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?