Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора очекује подршку држава чланица ЕУ за реформе ка окончању процеса преговора

Објављено: 21.03.2018. 17:15 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе

Služba za odnose s javnošću Služba za odnose s javnošću

Видео: Обраћање потпредсједника Зорана Пажина члановима Радне групе за проширење Савјета ЕУ - кадрови

Видео: Изјава потпредсједника Зорана Пажина након обраћања члановима Ранде групе за проширење Савјета ЕУ

           
У обраћању представницима држава чланица Европске уније данас у Бриселу, потпредсједник Владе Зоран Пажин саопштио је да Црна Гора, на основу квалитета реформи, као и на бази изграђеног повјерења и сарадње у оквиру НАТО-а, очекује подршку држава чланица ЕУ за реформе ка успјешном окончању преговарачког процеса.

„Ова очекивања, осим на квалитету и доброј динамици наших реформи, базирам и на чињеници да смо, већ кроз приступање НАТО-у и превазилажење недавног озбиљног безбједносног искушења, са нашим европским партнерима изградили чврсте везе повјерења и солидарности,“ рекао је потпредсједник Пажин.

У разговору са члановима Радне групе за проширење Савјета ЕУ, Потпредсједник је поздравио обновљени ентузијазам за идеју уједињене Европе који је донијела нова Стратегија за проширење ЕУ, уз афирмацију принципа индивидуалне процјене напретка држава кандидата.

Представљајући кључне резултате Владине политике, указао је на високу стопу економског раста, која је протекле године премашила 4% и била далеко изнад европског просјека. Саопштио је такође и амбицију Црне Горе да, на бази снажног економског раста, јавни дуг до 2020. буде смањен испод 60% БДП-а.

Потпредсједник је нагласио да текућа година представља прекретницу за стратешки европски пут Црне Горе и читавог региона, наглашавајући да је Црна Гора спремна да ове године отвори сва преостала поглавља и у потпуности усмјери енергију на реформе које ће водити коначном затварању преговарачког процеса.
   
КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?