Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада позива црногорске компаније да се укључе у наставак градње Аутопута предлажући своје услове и моделе на принципима ЈПП

Služba za odnose s javnošćuМинистар саобраћаја и поморства Осман Нурковић јавно је позвао црногорске компаније да предложе Експертско-преговарачком тиму Владе своје услове и моделе за учествовање у градњи осталих дионица аутопута Бар – Бољаре, на принципима јавно-приватног партнерства.

„Полазећи од стратешког значаја пројекта аутопута Бар – Бољаре и свјесни чињенице да само посматран у контексту пуне изграђености овај пројекат има своју пуну оправданост, Влада Црне Горе континуирано улаже напоре и посвећена је проналажењу оптималних модела и услова реализације овог Пројекта који не подразумијевају нова кредитна задужења и обезбјеђење државних гаранција. У том циљу је и формирала Експертско-преговарачки тим, као међуресорну радну групу, која би требала да сагледа све аспекте реализације Пројекта, предложи оптималне услове, моделе и процедуре реализације и обавља припремне активности који ће омогућити почетак успјешне реализације и осталих дионица аутопута Бар-Бољаре у складу са најбољом међународном праксом, и у циљу најбоље заштите интереса Инвеститора - Владе Црне Горе, односно грађана Црне Горе у чију добробит се овај Пројекат и реализује. Зато користим прилику да овим путем јавно позовем све заинтересоване субјекте да испоље своје интересовање и предложе своје услове и моделе за реализацију осталих дионица аутопута Бар-Бољаре, на принципима приватно-јавног партнерства, а на бази најбоље међународне праксе, које би Тим, односно касније и Влада, размотрили“ – рекао је министар Нурковић на конференцији за медије након сједнице Владе.

Министар је додао да Влада придаје посебан значај заједничком регионалном наступу на реализацији овог Пројекта, па ће у наредном периоду интезивирати сарадњу са колегама из Републике Србије у циљу сагледавања могућности заједничког наступа према свим потенцијалним, заинтересованим партнерима, доступним фондовима за финансирање, како би се осигурали оптимални услови наставка реализације Пројекта, али и економско-дипломатске активности у циљу привлачења транзитних саобраћајних токова преко Црне Горе.

„Влада Црне Горе, односно Министарство саобраћаја и поморства, као одговоран Инвеститор је отворено за све конкретне предлоге и иницијативе који могу унапредиједити реализацију како овог Пројекта, тако и свих других пројеката, стратешких важних за Црну Гору“ – рекао је министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић.

Изјава министра саобраћаја: хттпс://yоуту.бе/иГЦXАГ3В0Фг


Одговори министра на питања новинара: хттпс://yоуту.бе/пМсјН7р64-г
  
          
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?