Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио руководство Еxим Банке и ЦРБЦ-а: У 2018. запослити још радника и појачати интензитет градње Аутопута кроз ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас највише представнике кинеске државне увозно-извозне Еxим Банке и Цхина Роад анд Бридге Цорпоратион (ЦРБЦ), на челу са предсједником Надзорног одбора Еxим банке Ју Ћијеђином.

На састанку је исказан значај Аутопута кроз Црну Гору како за нашу земљу тако и за Еxим Банку и компанију ЦРБЦ. Изражено је задовољствио динамиком радова на приоритетној дионици Аутопута Бар – Бољаре и наглашена апсолутна спремност да се у 2018. години појача интензитет радова запошљавањем још радника, ангажовањем додатне грађевинске опреме и убрзавањем рјешавања изазова.

Еxим Банка и компанија ЦРБЦ су изразиле спремност да учествују и у наставку градње аутопута кроз Црну Гору односно друге и треће дионице – Матешево – Андријевица и Андријевица – Бољаре и то одмах након завршетка приоритетне дионице.

Предсједник Марковић је рекао да је циљ наше Владе да те двије дионице буду уговорене до јуна 2019. године.

Представници Еxим Банке истакли су да је приоритетна дионица црногорског аутопута њихова највећа инвестиција у региону због чега том пројекту дају посебан значај.

Састанку су присуствовали министри финансија Дарко Радуновић и саобраћаја и поморства Осман Нурковић, потпредсједник Еxим банке Ћие Пинг, предсједник ЦРБЦ-а Ду Феи, генерални директор ЦРБЦ-а за Централну и Источну Европу Жанг Ћиаојуан и генерални менаџер ЦРБЦ-а у Црној Гори Хеи Шићијанг.

По завршетку разговора министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић и технички дирекотр ЦРБЦ-а у Црној Гори Сун Јаогуо потписали су Меморандум о разумијевању и сарадњи за пројекат изградње аутопута Бар-Бољаре на принципима приватно-јавног партнерства.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?