Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Одржава се Конференција о управљању популацијом мрког медвједа

Објављено: 23.03.2018. 19:40 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Дводневна конференција о управљању популацијом мрког медвједа, која се одржава 26. и 27 марта, почиње у понедјељак у 11.30 часова у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма (мултимедијална сала на приземљу). Конференцију организују Паркови Динарида – мрежа заштићених подручја Динарида, у сарадњи са Министарством одрживог развоја и туризма, Министарством пољопривреде и руралног развоја и другим партнерима.

У уводном дијелу конференције присутнима ће се обратити:

Ивана Војиновић, генерална директорица Директората за животну средину, Министарство одрживог развоја и туризма,

Адем Фетић, генерални директор Директората за шумарство, ловство и дрвну индустрију, Министарство пољопривреде и руралног развоја,

Марике Брикс, експерткиња за крупне сисаре, ЕуроНатур фондација,

Горан Секулић, координатор за политику биолошке разноликости и заговарање, Свјетска организација за заштиту природе WWФ

Као и већина европских држава, Црна Гора је потписница Бернске конвенције, међународног уговора са циљем заштите дивљих животиња и њихових станишта. На основу тога је преузела обавезу управљања популацијом мрког медвједа, интензивног праћења бројности популације и осигуравања њене стабилности.

Конференција ће окупити стране и домаће стручњаке за велике звијери, представнике надлежних институција, невладиног сектора, ловачких организација и међународне стручњаке за спровођење ЕУ и међународних прописа, чиме ће се поставити темељи за дугорочну заштиту ових врста, нарочито мрког медвједа, у Црној Гори.

Догађај, поред Паркова Динарида, реализују Центар за заштиту и проучавање птица Црне Горе ЦЗИП, Њемачка фондација за заштиту природе ЕуроНатур и Свјетска организација за заштиту природе WWФ.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?