Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Премијер Марковић у Бару поздравио добру реализацију развојних пројеката и затражио активирање потенцијала за допринос развоју цијеле ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  
  

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић поручио је данас руководству Општине Бар и државим функционерима из Бара да је задовољан високим степеном реализације пројеката у барској општини, али је затражио од руководства Бара да потенцијале Општине не сагледава само са локалног аспекта већ да активира све потенцијале којима Бар може и треба да доприноси развоју цијеле Црне Горе. Премијер је у том контексту истакао значај Аутопута Бар-Бољаре, будуће Јадранско-јонске цесте, пруге Бар – Београд и Луке Бар.

Након што је информисан о локалним развојним пројектима премијер је информисао руководство општине Бар на челу са предсједником Општинедр Зораном Срзентићем и предсједником Скупштине општине Радомиром Новаковићем, да ће Влада снажно подржавати Бар као и остале општине које успјешно реализују своје пројекте и тиме допринесе повећању животног стандарда и квалитета живота грађана.

Премијер Марковић је затражио од руководства Општине Бар да одмах покрену одговарајуће процедуре како би садашњи локални путни правац Владимирске круте – Бар – Суторман – Вирпазар био реконструисан али и прекатогоризован у регионални пут чиме би Бар и Улцињ добили нови квалитетан алтернативни путни правац ка унутрашњости Црне Горе.

На састанку је разрађено неколико идеја рјешавања проблема саобраћајних гужви у туристичкој сезони при чему је заузет став да ове сезоне треба проблем ријешити макар привремено уколико до сезоне не буде могуће имплементирати трајно рјешење. Премијер је нагласио да ће за такав важан пројекат обезбиједити финансирање чим локално руководство обезбиједи одговарајуће пројекте и процедуре.

Предсједник Владе Црне Горе и руководство Општине Бар размијенили су мишљења и о другим развојним темама од локалног значаја као и од важности за Црну Гору у цјелини.

Премијер је рекао руководству Општине Бар да је установио праксу одласка у локалне заједнице како би отвореним разговорима са руководствима општина убрзао реализацију развојних пројеката. „На тај начин треба да брже и успјешније валоризујемо потенцијале и креирамо у Црној Гори нову вриједност која треба се рефлектује у отварању нових радних мјеста, запошљавању људи и повећању стандарда грађана“ – рекао је предсједник Владе. Додао је да посебно важним сматра праксу коју је увео данашњом посјетом да овим састанцима присуствују и државни функционери из општине о којој је ријеч.

Састанку су присуствовали и потпредсједник Скупштине Црне Горе Бранимир Гвозденовић и министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић као и државни функционери из Бара: потпредсједник Привредне коморе Црне Горе Данило Гвозденовић, извршни директор Аеродрома Црне Горе Данило Орландић, директор Управе поморске сигурности Сафет Кочан, директорица Управе за заштиту културних добара Црне Горе Анастазија Мирановић, генерални директори Директората за поморски саобраћај Владан Радоњић, спорт Милош Лалевић, културно-умјетничко стваралаштво Драгица Милић, јавно здравље и програмску здравствену заштиту Др Миро Кнежевић, савјетник потпресједника Владе политички систем, унутрашњу и вањску политику Ален Никезић и посланик у Скупштини Црне Горе Мићо Орландић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ   
   
    
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?