Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић у Бару: Влада гарантује реализацију инфраструктурних пројеката

Објављено: 27.03.2018. 21:10 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
Предсједник Владе Душко Марковић је данас, у оквиру радне посјете Бару, обишао радове на водоводној мрежи за насеља Заљево, Поље и Свети Иван. Обраћајући се присутнима предсједник је нагласио да је његово присуство потврда спремности и одлучности Владе да гарантује реализацију како овог пројекта, тако и многих других који су планирани на подручју Бара.

„Ми желимо да на овим питањима побољшавамо квалитет живота наших људи како би они били мотивисани да раде за опше добро Бара и цијеле Црне Горе и моје писуство и данашњи разговори са руководством општине Бар су усмјерени у том правцу да подстичемо развој на цијелој територији општине, развијајући саобраћајну, комуналну и друштвену инфраструктуру, како би неспорни потенцијал Бара био основ за већи квалитет живота овдје, али и за цијелу Црну Гору...И због тога желим лично да са својом Владом и са својим тимом дам снажан акценат валоризацији тог ресурса и бољег квалитета живота на овом простору“, поручио је предсједник Владе.
„Моје присуство овдје није маркетиншко, оно је потврда и спремности и одлучности Владе да гарантује реализацију овог пројекта. И не само овог, него и многих других пројеката о којима смо говорили данас код предсједника Општине“, нагласио је предсједник Марковић и додао: „Ми желимо да реконструишемо пругу Бар – Београд , да то буде брза пруга све до Будимпеште и на тај начин отворимо и Бар и Црну Гору. Ми желимо да у 2019. години завршимо прву дионицу аутопута, а одмах наставимо сљедеће двије дионице до границе са Србијом и да, наравно, паралелно стварајући претпоставке за Јадранско-јонску цесту Бар повежемо са овако капиталним инфраструктурним пројектима који ће нас повезати са Европом и на западу и на истоку“.

Говорећи о плановим развоја локалне инфраструктуре, премијер је посебно издвојио пут Бар – Вирпазар: „Данас смо се договорили да уђемо у стварање претпоставки за радове на путу Бар – Вирпазар преко Сутормана, инвестиција вриједна од 20 милиона еура – рекао сам: ако нам ове године дате идејни пројекат 2019. ће тај пројекат бити у Капиталном буџету“.
      
      
   

    
        
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?