Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио новог амбасадора Италије: Одлични црногорско-италијански односи ојачани су савезништвом у НАТО-у

Služba za odnose s javnošću

Видео: Предсједник Владе Душко Марковић примио у посјету амбасадора Републике Италије у ЦГ Луку Целиолија - кадрови


Предсједник Владе Душко Марковић примио је у наступну посјету новоименованог амбасадора Републике Италије у Црној Гори Луку Целиолија (Луца Зелиоли).

Пожељевши Амбасадору добродошлицу у Црну Гору Премијер је исказао захвалност италијанској Влади и народу на помоћи нашој земљи у интеграционим процесима посебно истакваши досадашњу успјешну и разгранату сарадњу на пољу даљег унапређења владавине права у Црној Гори.

Предсједник Владе је упознао амбасадора Италије са резултатима и плановима Владе у процесу европскх интеграција као и са успјешном економском политиком у протеклој години и плановима за текућу годину.

Амбасадор Италије је изнио став своје земље да Европа није цјеловита без успјешно интегрисаних држава Западног Балкана. Истакавши да италија посебно цијени регионалну политику наше земље амбасадор Целиоли је оцијенио да Црна Гора, премда географски мала држава, игра значајну улогу у стабилности цијелог западнобалканског региона.

Премијер Марковић и амбасадор Целиоли сагласили су се да су изванредни билатерални односи Црне Горе и Италије, уз редовне контакте и сарадњу на највишем нивоу, посебно ојачани савезништвом у НАТО-у. Оцијенили су да постоји значајан простор за унапређење економске сарадње и улазак италијанских инвестиција и преношење пословних и других знања и искустава. Премијер Марковић је у том смислу посебно истакао отвореност за сарадњу у областима пољопривреде и туризма.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?