Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ ВНБ: Држава одлучна и способна да обезбиједи стабилност и сигурност грађана и имовине

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Фотографије: Сједница Вијеца за националну безбједност

   
Вијеће за националну безбједност, којим је предсједавао предсједник Душко Марковић, а поводом посљедњих догађаја у Подгорици, који су резултирали трагичним губитком живота и погоршањем безбједносне ситуације, одржало је ноћас у проширеном саставу, 12 сједницу.

Сједници су, поред чланова Вијећа, присуствовали предсједница Врховног суда, Врховни државни тужилац, Главни специјални тужилац, и руководиоци Вишег и Основног државног тужилаштва у Подгорици.

Вијеће је оцијенило да је безбједносна ситуација нарушена усљед нарастајућег сукоба организованих криминалних група. Вијеће је затражило, а руководиоци надлежних државних органа прихватили формирање заједничких специјализованих тимова, сачињених од представника Тужилаштва, Управе полиције и других органа, са задатком ефикасније борбе против организованог криминала, а са коначним циљем обезбјеђивања пуне сигурности и безбједности сваког грађанина и његове породице.

Договорене су сталне и координиране активности које ће обезбиједити снажан и свеобухватан одговор Државе организованом криминалу.

Вијеће је дало налог у правцу сагледавања кадровских промјена, и организационог снажења органа за спровођење закона, и задужило Биро за оперативну координацију и усклађивање активности обавјештајно-безбједносног сектора да обезбиједи и прати реализацију договорених активности и утврђених приоритета, на дневном нивоу.

ВИЈЕЋЕ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЈЕДНОСТ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?