Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Полиција и Тужилаштво расвијетлили двоструко убиство које се у суботу догодило у Подгорици

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
Полиција и Тужилаштво су расвијетлили двоструко убиство које се у суботу догодило у центру Подгорице – саопштено је на конференцији за медије одржаној у уторак поподне у сједишту Владе Црне Горе.

„У веома кратком року, преданим радом дошли смо до резултата који су за пар дана довели до рјешавања овог тешког кривичног дјела, почињеног наочиглед већег броја грађана, у самом центру Главног Града. Желим да одам признање Полицији и Тужилаштву на постизању овог изузетног резултата“ – рекао је на конференцији за медије вршилац дужности директора Управе полиције Веско Дамјановић.

Помоћник директора Управе полиције за Сектор криминалистичке полиције Енис Баковић је саопштио да „полиција интензивно трага за Ј.М. из Подгорице, који је осумњичен да је 31. марта у Подгорици починио двоструко убиство и тиме лишио живота Милоша Шаковића и Радивоја Јовановића“.

Služba za odnose s javnošću
Баковић је рекао да су брзим и ефикасним дјеловањем Управе полиције и претрагом терена изузети сви материјални докази на основу којих је утврђен идентитет непосредног извршиоца кривичног дјела тешко убиство.

„Ради се о лицу Ј.М. из Подгорице и за њиме се интензивно трага“ – рекао је Баковић конференцији за медије.

Према његовим ријечима, на основу материјалних доказа утврђено је да је за сада Н.Н лице створило криминалну организацију у којој су сви чланови имали јасне и прецизне задатке, те да је циљ организације био вршење тешких кривичних дјела у која спадају и кривична дјела против живота и тијела.

Баковић је саопштио да је данас Управа полиције Специјалном државном тужилаштву поднијела кривичну пријаву против Ј.М. В.П. В.Ј. Б.К. Ћ.Д. због кривичних дјела тешко убиство, стварање криминалних организација и недозвољено држање оружја.

Министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић је поручио да ће искористити сва овлашћења за јоś жешћи и одлучнији обрачун са организованим криминалом. „Држава је јача од криминала“ – рекао је министар додајући да ће држава побиједити све криминалне кланове.

„Увјеравам вас да ће им држава стати на пут и да нема криминалца ни мафије која је јача од државе!“ – рекао је министар унутрашњих послова.

Он је изнио податке о ефикасности полиције рекавши да је готово упола смањен број тешких кривичних дјела против живота и тијела, да је спријечено је седам планираних ликвидација чланова супротстављених криминалних група за шта су већ били припремљени експлозивне направе и аутоматско оружје, да је смањен број кривичних дјела изазивања опште опасности извршених подметањем пожара и експлозивних средстава, да су бољи резултати полиције у области привредног криминала као и у спречавања злоупотреба и кријумчарења опојних дрога.

„Исто тако сматрам да ако нам је заједнички циљ безбједност сваког грађанина Црне Горе и ефикасна борба против криминала, нема боље превенције од стране институција него прекинути праксу потписивања Споразума о признању кривице са криминалцима, прекинути праксу прихватања кауција након којих обично напусте Црну Гору и постају недоступни правосудним органима, као и праксу изрицања условних или минималних осуда за повратнике,очигледно заборављајући на апект укупне друштвене опасности“ – рекао је министар Нухоџић.

Помоћник директора Управе полиције Енис Баковић је саопштио да је расвијетљен и мотив бацања бомбе пред кућу на новинара ТВ Вијести Сеада Садиковића у Бијелом Пољу а то је емисија о музеју Пепића у Рожајама и да су лишена слободе грађани Рожаја Илхо и Хилмо Пепић осумњичени за бацање бомбе.
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?