Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио делегацију студената: Вашој генерацији остављамо сигурну државу европских вриједности, ви ћете користити погодности ЕУ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   

Предсједник Владе Душко Марковић поручио је данас студентима да је након уласка у НАТО и учвршћивања безбједности Црне Горе и достигнутих европских вриједности вањскополитички приоритет Владе наставак успјешног процеса европских интеграција како би генерација данашњих студената већ за неколико година могла уживати све погодности државе у потпуности интегрисане у Европску унију.

„Важно је да вашој генерацији омогућимо да већ на почетку радне каријере будете у прилици да користите све могућности које пружају Европска унија и европске вриједности укључујући и потпуну слободу запошљавања и усавршавања широм континента“ – рекао је предсједник Владе делегацији Студентског парламента Универзитета Црне Горе (УЦГ), на челу са предсједницом ове студентске организације Саром Арианном Серхатлић, коју је примио поводом Дана студената.

Премијер је упознао студенте са успјешним резултатима Владе на економском плану наводећи да су економски развој и подизање животног стандарда грађана најважнији континуирани циљ Владе.

„Биљежимо економски раст и добро пуњење буџета и на почетку ове године. То говори да наш успјех у 2017. није био случајан и да добре резултате можемо очекивати и ове године. Ови подаци, уз интерес реномираних инвеститора за Црну Гору, указују да је перспектива добра. Важно је да ви као млади људи ове информације имате“ – рекао је студентима премијер Душко Марковић.

Делегација Студентског парламента честитала је предсједнику Владе на добрим економским резултатима и информисала га о својим приоритетима и то: организовању Скупштине Европске студентске уније у Црној Гори, даљем унапређењу универзитетске инфраструктуре, раду на закону о младима и о незапослености у цјелини и резултатима и изазовима Програма стручног оспособљавања.

Sluzba za odnose s javnoscu Služba za odnose s javnošću

Предсједник Владе и делегација Студентског парламента сагласили су се о приоритетима у унапређењу инфраструктуре Универзитета Црне Горе који се тичу конкретних пројеката за ову и наредну годину.

Премијер Марковић је прихватио понуду Студентског парламента да буде предсједник Почасног одбора за организацију Скупштине Европске студентске уније која би крајем године требало да буде одржана у нашој земљи.

Честитајући саговорницима Дан студената предсједник Владе се захвалио Студентском парламенту на подршци политикама Владе посебно у случају Високе медицинске школе у Беранама.

„Ваша подршка била је драгоцјена, јер је и нама потврдила да смо у праву и да водимо исправну политику у корист студената и свих грађана“ – рекао је предсједник Владе.

У делегацији Студентског парламента били су и Милан Томић, студент повјереник УЦГ и члан Сената УЦГ; Данило Јеловац, представник студената Грађевинског факултета и члан Управног одбора УЦГ; Марко Поповић, представник студената Филозофског факултета, Василије Ивановић, представник студената Економског факултета и члан Управног одбора УЦГ, Богдан Рачић, представник студената Медицинског факултета и члан Сената УЦГ и Немања Војводић, представник студената Електротехничког факултета.

Састанку је присуствовала и генерална директорица Директората за високо образовање Мубера Курпејовић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?