Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Засиједало Вијеће за националну безбједност: Држава мора бити корак испред сваког криминалног наума

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
   
Вијеће за националну безбједност, којим је предсједавао предсједник Душко Марковић, одржало је данас 13 сједницу, којој су, поред чланова Вијећа, присуствовали Врховни државни тужилац, Главни специјални тужилац, вршилац дужности директора полиције и руководилац Сектора криминалистичке полиције.
 
Вијеће је поздравило брзо и ефикасно откривање и хапшење извршилаца и саизвршилаца тешких кривичних дјела почињених прошле седмице – двоструког убиства и активирања експлозивне направе у близини куће новинара у Бијелом Пољу – и том приликом поновило опредијељеност институција да још снажније наставе у борби против носилаца активности организованих криминалних група, и посебно њихових налагодаваца.

Новоформирани специјализовани тимови сачињени од представника Тужилаштва, Управе полиције и других органа, имају јасан задатак – да буду корак испред сваког криминалног наума.

Вијеће је упутило подршку и охрабрење свим припадницима обавјештајно-безбједносног сектора, представницима Тужилаштва и Судства, да проактивним дјеловањем спријече и приведу правди све оне који атакују на безбједност и сигурност грађана.

Предсједник Вијећа за националну безбједност, премијер Душко Марковић казао је да актуелни тренутак не захтјева само рад институција у складу са њиховим редовним законским обавезама, и истакао да у тренутку обрачуна Државе са организованим криминалом, сви морају дати додатни и снажнији допринос са циљем заштите сваког грађана и његове породице.
„Не смију грађани наше Државе сносити посљедице криминалних вртлога и клановских сукоба. Тражићемо их на свакој стопи територије Црне Горе, а налог Вијећа је да их у законитим процедурама пронађемо ма гдје се налазили, и у иностранству“ – поручио је премијер Марковић.

ВИЈЕЋЕ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЈЕДНОСТ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?