Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Изјава потпредсједника Владе Зорана Пажина поводом изјава потпредсједника Владе и министра унутрашњих послова Републике Србије Небојше Стефановића

Објављено: 06.04.2018. 02:40 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Поздрављам најаву господина Стефановића да Србија припрема снажне репресивне акције против свих учинилаца кривичних дјела у Црној Гори који би бјежањем у сусједну Србију могли покушати да избјегну правду.

Очекујем да ће ове активности у Републици Србији укључити и хапшење и изручење Светозара и Милоша Маровића, који су правоснажно осуђени у Црној Гори и за којима су на захтјев Црне Горе расписане међународне Интерполове потјернице.

Након што ни након годину дана нијесмо добили никакву информацију о поступању надлежних органа Републике Србије по Интерполовим потјерницама у случају Светозара и Милоша Маровића, јавне изјаве потпредсједника Владе Стефановића добар су повод да, и овим путем, изразим очекивање да ће господу Маровиће, који се по сазнањима надлежних органа Црне Горе налазе на територији Србије, надлежни органи Републике Србије лишити слободе и омогућити да буду упућени на издржавање затворске казне у Црној Гори. 

Увјеравам безбједносне и правосудне органе Републике Србије да ће у Црној Гори, као и до сада, имати поузданог партнера у борби против свих облика криминала, који нажалост не познаје границе.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?