Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио др Алису: Донација резонанце за дијагностику дјеце за ЦГ је више од хуманог геста – то је Ваш однос према нашој Држави

Sluzba za odnose s javnoscu Sluzba za odnose s javnoscu

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић примио је др Николаса Алису са сарадницима поводом јучерашње примопредаје Институту за болести дјеце Клиничког центра Црне Горе новог апарата за магнетну резонанцу вриједног пола милиона еура од којих је 400.000 еура донација коју је обезбиједио др Алиса.

Захваливши се др Алиси на донацији предсједник Марковић је оцијенио да је ријеч о великом чину за грађане Црне Горе који ће омогућити да дјеца добију најбољу здравствену заштиту: „За нас у Црној Гори овај гест је више од хуманости. То је Ваш однос према нашој Држави. Грађани Црне Горе ће то знати да цијене“ – рекао је премијер Марковић.

Др Алиса је изразио задовољство што је добио прилику да помогне црногорско здравство рекавши да је захвалан премијеру на ефикасној реализацији донације и бившем предсједнику Владе на идеји о прикупљању донација за магнетну резонанцу.

Уговор о донацији потписан је 18. јануара, након што је Влада на 54. сједници одржаној 14. децембра 2017. године, размотрила и усвојила Информацију о потреби набавке и обезбјеђењу донаторских средстава за набавку магнета МР Ессенза 1.9Т Тим + Дот за потребе Института за болести дјеце Клиничког центра Црне Горе с Предлогом уговора о донацији између ЈЗУ Клинички центар Црне Горе и др Николаса Алисе са својим пословним партнерима из УАЕ и прихватила Уговор о донацији и овластила директорку КЦЦГ Зорицу Ковачевић да потпише Уговор.

Састанку су присуствовали у име групе донатора – пословних људи из Уједињених Арапских Емирата – предсједавајући и извршни директор Ал Ансари Еxцханге Мохамед Ал Ансари и извршни директор Холдинга Али & Сонс Шамис бин Али Хафлан ал Дахери, који су изразили интересовање за ширење пословања у Црној Гори односно за инвестирање у нашу земљу.

Предсједник Марковић је у том контексту упознао саговорнике са одличним економским резултатима и стратешким циљевима Владе као и са изузетно повољним инвестиционом могућностима које нуди Црна Гора.

Челници Холдинга Али & Сонс и Ал Ансари Еxцханге исказали су интересовање за поновни долазак у Црну Гору како би се подробно упознали са инвестиционом понудом. У том смислу договорена је њихова наредна посјета током које би требало да им буду представљени конкретни ресурси и пројекти за њихове инвестиције, нарочито у Сјеверном региону.

Састанку је присуствовала и директорка Клиничког центра Црне Горе Зорица Ковачевић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?