Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић отворио на Цетињу Центар за хемодијализу: Влада ће наставити да улаже значајна средства у здравствене објекте и опрему

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић отворио је данас на Цетињу Центар за хемодијализу вриједан више од 220.000 еура и поручио да ће Влада и Министарство здравља наставити да обезбјеђују значајна средства за унапређење здравствених објеката и здравствене опреме како би грађанима била пружена најквалитетнија могућа заштита.

„Ово је објекат, вриједан више од 220.000 еура, који чини осам савремених апарата за дијализу олакшаће пацијентима са Цетиња обављање те здравствене потребе. Ово је прилика да кажем да свједочимо у овој и претходној години снажном улагању у здравствену инфрастуктуру у Црној Гори. То је циљ Владе и Министарства здравља да здравствене објекте квалитетно опремимо најсавременијом опремом и нашим грађанима омогућимо и створимо услове за најквалитетнију здравствену заштиту... Влада и Министарство здравља ће и у овој и у свакој наредној години обезбјеђивати значајна средства да унапређујемо ниво објеката, да подижемо квалитет здравствене опреме и наравно да унапређујемо здравствену услугу. То је кључни циљ ове политике, јер је здрав човјек и здрава нација основ су за напредак и просперитет друштва у цјелини“ – рекао је након отварања објекта предсједник Владе Душко Марковић.

Премијер је са посебним задовољством истакао да је Центар за хемодијализу отворен и донацијама друштвено одговорних компанија и појединаца, који заједно са здравственим системом у цјелини помажу унапређење здравствене инфраструктуре у Црној Гори.

Директор Дома здравља Цетиње др Ненад Вушуровић је изнио податке о донаторима који су помогли отварање Центра за хемодијализу.

„Путем донација смо обезбиједили укупан износ од 16.278 еура захваљујући разумијевању и подршци наших донатора. Хвала добрим људима из Хипотекарне банке што нам помажу да створимо најбоље усклове за наше пацијенте како бисмо и даље били препознатљиви по квалитету пружених медицинских услуга. Вјерујемо да ће овај гест и донација од 14.000 еура бити прави путоказ свима који су у могућности, како могу бити од користи заједници у којој живе и раде или оној за коју је веже поријекло као и најдубље емоције као што је то случај са господином Миљадном Тодоровићем, власником Хипотекарне банке. Хвала нашем уваженом и цијењеном академском сликару Димитрију Поповићу чије умјетничко дјело ће красити и оплеменити просторије дијализе, затим ЈП Водовод и канализација Цетиње, и фирми „Дјуровић Цомпанy Цетиње” – поручио је директор Дома здравља посебно захваливши проф др Рифату Алихоџићу и инжењеру Рајку Радусиновићу који су свој допринос дали тиме што су у потпуности бесплатно израдили све неопходне грађевинске и инжењерске пројекте.

Др Вушуровић је рекао да ће Центар за хемодијализу бити у могућности да пацијентима са територије Пријестонице пружи додатни и већи ниво здравствених услуга, и тиме приближи здравствени систем самим пацијентима.

„Највеће бенефите овог великог и значајног пројекта свакако ће осјетити сами грађани и пацијенти који су нажалост годинама били приморани да сваког другог дана одлазе у Клинички центар на дуготрајне терапије дијализе, те је самим тим отварање овог одјељења за њих најзначајније” – рекао је др Вушуровић изразивши посебну захвалност националноој координаторки за трансплатациони систем проф. др Марини Ратковић на стручној помоћи и подршци.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
  
  
          
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?