Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Влада у И кварталу 2018. реализовала 94% обавеза. Премијер Марковић: радили смо интензивно, посвећено и одговорно

Објављено: 12.04.2018. 23:10 Аутор: Служба за односе с јавношћу
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Влада Црне Горе је у И кварталу 2018. године радила интензивно, посвећено и одговорно оцијенио је на данашњој сједници премијер Душко Марковић поводом усвојеног Извјештаја о реализацији Програма рада Владе Црне Горе за И квартал 2018. године према којем је степен реализације обавеза у извјештајном раздобљу 94 одсто.

„Овакав наш рад рефклектује се на конкретне и стварне промјене у нашем економском животу: економија је задржала добар тренд, приходи се остварују на задовољавајућем нивоу, изнад плана су, инвестиције су настављене, стварају се препотставке за унапређење нашег важног сектора – енергетике, у пољопривреди имамо добар тренд, а добри су и сигнални из прерађивачког и металског сектора. И то је наш суштински резултат мимо показатеља из Извјештаја који су одлични“ – рекао је на сједници предсједник Владе Душко Марковић.

Извјештај је показао да је стопостотне резултате остварило 14 од 18 министарстава: Министарство економије, Министарство европских послова, Министарство јавне управе, Министарство културе, Министарство науке, Министарство одбране, Министарство правде, Министарство пољопривреде и руралног развоја, Министарство просвјете, Министарство спорта, Министарство саобраћаја и поморства, Министарство унутрашњих послова, Министарство за људска и мањинска права и Министарство здравља.

У Извјештају је дат пресјек стања реализације обавеза предвиђених Програмом рада за И квартал 2018. године, у тематском и нормативном дијелу, као и у дијелу праћења реализације приоритетних развојних пројеката, са прегледом података по ресорима.

Програмом рада Владе Црне Горе за И квартал 2018. године планиране су укупно 84 теме, од чега 36 тема из надлежности Комисије за политички систем унутрашњу и вањску политику и 48 тема из надлежности Комисије за економску политику и финансијски систем. Од укупног броја планираних, реализоване су 34 теме из надлежности Комисије за политички систем унутрашњу и вањску политику и то: 32 из тематског дијела и 2 теме из нормативног дијела. Из надлежности Комисије за економску политику и финансијски систем, и реализовано је 45 тема и то: 34 из тематског дијела, 2 из нормативног дијела Програма и 9 тема из области праћења реализације приоритетних развојних пројеката.

Поред тема предвиђених Програмом рада за 2018. годину, Влада је у И кварталу размотрила укупно 416 осталих тема и то: 9 предлога закона, 16 уредби, 75 одлука, 1 стратегију, 74 информација, 25 извјештаја, 6 уговора, 41 платформу, дала мишљење или сагласност на 5 иницијатива за оцјену уставности и законитости као и 155 других тема из надлежности Владе.

Овакав интензитет и резултат свједочи о обиму активности, ефикасности и посвећености Владе рјешавању свакодневних питања која живот намеће – оцијењено је на 72. сједници Владе Црне Горе.

Služba za odnose s javnošcu



СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?