Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

САОПШТЕЊЕ: Лидери ЗБ оцијенили на састанку у Скопљу да Извјештај ЕК оснажује европску перспективу Региона

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић учествовао је у сриједу увече у Скопљу на радном састанку високе представнице Европске уније за вањску и безбједносну политику Федерике Могерини са лидерима држава Западнобалканске шесторке.

У редовном сусрету лидера Региона и високе представнице ЕУ размотрен је јуче објављени Извјештај Европске комисије о државама региона. Констатовано је да је европска перспектива Западног Балкана оснажена препоуком за отварање преговора са Републиком Албанијом и Републиком Македонијом и да та одлука Европске комисије представја подстицај интеграционим процесима.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједници Влада Црне Горе Душко Марковић, Републике Србије Ана Брнабић, Републике Албаније Еди Рама, Републике Косова Рамуш Харадинај и Републике Македоније Зоран Заев, предсједавајући Вијећа министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић и висока представница ЕУ Федерика Могерини констатовали су да су редовни састанци лидера Запанобалканске шесторке и координација политика већ дали резултате у виду повећаног нивоа консензуса и повјерења у вези са кључним питањима европских интеграција у Региону.

Оцијењено је да предстојећи Самит у Софији као и састанак Европског савјета представљају наредне важне догађаје за европску перспективу Западног Балкана.

Премијер Марковић састао се у Скопљу са предсједником Владе Косова Рамушом Харадинајом. На састанку је оцијењено да двије сусједне и пријатељске државе немају отворених питања. Премијери су исказали спремност на сарадњу у инфраструктурним пројектима при чему је посебно било ријечи о путном правцу Рожаје – Дечане и пројекту пруге од Пљеваља преко Бијелог Поља до Косова.

Премијер Харадинај је честитао премијеру Марковћу исход црногорских предсједничких избора оцијенивши да је он добар за стабилност цијелог региона.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću




СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?