Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Тијесна регионална сарадња кључ борбе против криминала

Објављено: 19.04.2018. 19:50 Аутор: КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
Тијесна правосудна сарадња међу земљама региона, уз адекватну регионалну полицијску сарадњу, представља кључ успјеха у борби против организованог криминала, оцијењено је на састанку потпредсједника Владе и министра правде Зорана Пажина са министарком правде Републике Србије Нелом Кубуровић.

Потпредсједник Пажин и министарка Кубуровић разговарали су данас у Подгорици о могућностима за унапређење сарадње у процесу приступања Европској унији, јачања капацитета правосуђа и заједничке борбе против најтежих облика криминала.

Потпредсједник је изразио пуну спремност Црне Горе да са Србијом подијели сву експертизу и искуства стечена током досадашњег процеса преговарања у области владавине права. Истакнуто је да је сарадња два министарства у области европских интеграција и размјена искустава у спровођењу стратешких докумената и закона од великог значаја за даљи динамичан напредак обје земље у процесу приступања Европској унији. Захвалио је, такође, министарки Кубуровић на спремности Србије да Црној Гори уступи информациони систем чија ће имплементација значајно унаприједити рад у Заводу за извршење кривичних санкција.

Потпредсједник Пажин се нарочито интересовао за поступање надлежних органа Републике Србије у случајевима лица која Црна Гора потражује путем међународних Интерполових потјерница. Нагласио је важност тијесне регионалне сарадње, како би бјегунцима од правде било онемогућено да уточиште пронађу у земљама региона. У том смислу оцијењено је нарочито значајним поступање националних канцеларија Интерпола, будући да се механизми међународне правне помоћи активирају, посредством министарстава правде, тек након хапшења лица која се потражују по међународним потјерницама. 

На позив потпредсједника Владе Зорана Пажина, министарка правде Републике Србије Нела Кубуровић борави у званичној посјети Црној Гори током које се сусрела и са челницима црногорског правосуђа.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?