Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Извјештај о спроведеној Јавној расправи о тексту Предлога уредбе о забрани и ограничењу коришћења, стављања у промет и производњи хемикалија које представљају неприхватљив ризик по здравље људи и животну средину

Објављено: 20.04.2018. 20:21 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Министарство одрживог развоја и туризма, је у складу са Уредбом о поступку и начину спровођења јавне расправе у припреми закона (“Сл. лист ЦГ”, бр. 12/12), дана 6. марта 2018. године обавијестило заинтересовану јавност да је покренуло поступак јавне расправе за Предлог уредбе о забрани и ограничењу коришћења, стављања у промет и производњи хемикалија које представљају неприхватљив ризик по здравље људи и животну средину.

Текст Предлога уредбе био је постављен на web страницама Министарства одрживог развоја и туризма, Порталу е-Управе, Архус центара, као и НВО ОЗОН. Министарство је овим објављивањем упутило позив грађанима, стручним и научним институцијама, државним органима, струковним удружењима, невладиним организацијама, медијима и другим заинтересованим организацијама и заједницама да се укључе у јавну расправу и дају своје приједлоге, примједбе и сугестије на текст Предлога уредбе. Заинтересовани субјекти су своје примједбе и сугестије могли доставити у писаној или електронској форми до 12. априла 2018. године Министарству одрживог развоја и туризма.

Јавна расправа је почела 6. марта и трајала до 15. априла 2018. године.

Јавна расправа у форми трибине одржана је 12. априла 2018. године, у просторијама Министарства одрживог развоја и туризма. У име Министарства одрживог развоја и туризма, у својству предлагача уредбе, учествовали су:
 Јелена Ковачевић, руководитељка Дирекције за контролу индустријског загађења и управљања хемикалијама, Директорат за животну средину,
 Милош Секуловић самостални савјетник И, Директорат за животну средину.

Поред представника Министарства одрживог развоја и туризма на јавној трибини није било других заинтересованих представника.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?