Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић примио челника ЕУРОЦХАМБРЕС-а и представнике привредних комора ЗБ: Пословна заједница је наш партнер

Објављено: 21.04.2018. 00:40 Аутор: Служба за односе с јавношћу

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

ФОТО: Предсједник Владе Душко Марковић примио челника ЕУРОЦХАМБРЕС-а и представнике привредних комора ЗБ /23.8 МБ/

  
Предсједник Владе Душко Марковић примио је, поводом обиљежавања јубиларних 90 година Привредне коморе Црне Горе (ПКЦГ), предсједника Коморе Властимира Голубовића, предсједника Удружења европских комора за трговину и индустрију (ЕУРОЦХАМБРЕС) и Савезне аустријске привредне коморе Крисотфа Лајтла (Цхристопх Леитл) и представнике привредних комора држава региона.

Захваливши се представницима европских комора на посјети Црној Гори предсједник Марковић је рекао да је деведесетогодишњица наше Привредне коморе значајан јубилеј за цијелу државу.

Премијер је упознао госте са одличним економским резултатима Владе у прошлој години и на почетку ове године констатујући да сви релевантни показатељи указују да Црна Гора напредује на путу достизања европског стандарда живота.

„Економски раст, побољшање кредитног рејтинга и емитовање еурообвезница по до сада најповољнијим условима потврђује да успјешно на средњи рок рјешавамо изазов јавног дуга“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер Марковић је рекао да је Влада већ на почетку мандата направила снажан искорак потпуно се отворивши према пословној заједници и привреди са којом његује партнерски однос који подразумијева пажљиво анализирање сугестија и идеје пословне заједнице.

Крисотф Лајтл је у својству челника ЕУРОЦХАМБРЕС-а – европске мреже од 2000 регионалних и локалних комора – честитао Премијеру на напретку наше земље у европским и евроатлантским интеграцијама оцијенивши да ти процеси директно поспјешују привреду и снаже пословни амбијент.

„Ваша земља је већ сада у потпуности интегрисана у европску пословну заједницу“ – рекао је Кристоф Лајтл.

Предсједник ПКЦГ Властимир Голубовић изразио је задовољство чињеницом да је наша земља већ направила огроман напредак у видљивости своје Привредне коморе и њеном партнерству са Владом што је Удружење европских комора за трговину и индустрију препознато као приоритет.
Предсједници привредних комора Србије и Македоније Марко Чадеж и Бранко Азески посебно су се захвалили предсједнику Марковићу на подршци регионалним пројектима у оквиру Берлинског процеса.

„Коначно смо, у предсједнику Марковићу, добили савезника међу политичарима на Балкану. Рејтинг Црне Горе расте сигурно јер је он одлучан да направи нешто за своју државу, али и Регион у цјелини. Охрабрује ме то као привредника, то привредници виде и поздрављају“ – рекао је предсједник Привредне коморе Македоније.
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?