Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић на свечаности 90. годишњице ПКЦГ: ЦГ одлично напредује, врата су отворена за инвестиције и пословне иницијативе

  
   
Предсједник Владе Душко Марковић поручио је вечерас на свечаној академији приређеној поводом обиљежавања 90. годишњице Привредне коморе Црне Горе да је наша земља прешла изузетно тежак пут од некада најмање развијене државе бивше Југославије, до водеће економије у региону Западног Балкана, да су тај захтјевни пут обиљежиле мудре и храбре одлуке којима је Црна Гора показала да јој је мјесто у савременом свијету, и да дијели западне цивилизацијске вриједности и да нема никакве дилеме да ћемо у наредних неколико година то потврдити и чланством у великој европској породици држава.

„Својеврстан доказ успјешности таквог опредјелјенја је и чињеница да је Црна Гора претходне године постала 29. чланица НАТО. Стога користим прилику да захвалим Привредној комори на доприносу који је дала у области промоције нашег учлањења, посебно у дијелу афирмације НАТО кода, који данас посједује велики број црногорских привредника. А то је јасна потврда економског аспекта и бенефита чланства у Алијанси по економију и привреду“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је указао да на чињеницу да је Црна Гора тренутно једна од најбрже растућих европских економија, да то виде и наши међународни партнери који, као и Европска комисија у Извјештају, наводе да посебно цијене економску политику Владе, али и нашу политику добросусједства и напредак у владавини права.
  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

„Желим да истакнем да смо том приликом добили признање и за одговорну и усаглашену вањску политику, којом нашим грађанима, привредницима и инвеститорима обезбјеђујемо високе гаранције стабилности и сигурности“ – рекао је премијер.

Предсједник Марковић је рекао да наша земља промовише Берлински процес и то посебно значај саобраћајне и енергетске повезаности Црне Горе са сусједима и да у томе рачуна на наставак значајне финансијске и техничке подршке капиталној инфраструктури.

„Она проистиче из заједничког интереса ЕУ и Западног Балкана, па ће један од примјера, на којем ћемо ускоро провјерити оправданост наших очекивања, бити и статус јадранско-јонске брзе саобраћајнице. Отпочињањем њене реализације комплетирала би се слика нове црногорске путне мреже са ауто-путем Бар-Бољари, а Црна Гора би се нашла на још једном стратешки важном путном правцу“ – рекао је на свечаности обиљежавања 90. година ПКЦГ предсједник Марковић.

Премијер је поновио успјешне резултате наше државе у прошлој години на екононском плану – економски раст од 4,4%, растом запослености, континуиран раст кредитног рејтинга земље и успјешну емисију еурообвезница.

„Привредна комора је одувијек била поуздан партнер Влади на изградњи развијеније и богатије Црне Горе. Земље бољег живота за све њене грађане. Вјерујем да ћемо и у наредној деценији, када будемо славили вијек постојања Привредне коморе, свједочити још бољем пословном амбијенту, највишем степену запослености и европском квалитету живота сваког појединца и сваке породице у Црној Гори. Дозволите ми да на крају, у име Владе и своје лично, поручим нашим гостима – да су врата Црне Горе отворена за њих и њихове инвестиционе и пословне иницијативе“ – закључио је премијер Душко Марковић.

На свечаности су присуствовали поред највиших званичника Црне Горе, предсједник Удружења европских комора за трговину и индустрију (ЕУРОЦХАМБРЕС) и Савезне аустријске привредне коморе Крисотф Лајтл (Цхристопх Леитл), представници привредних комора држава региона и пословне заједнице Црне Горе.
  
SLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆUSLUŽBA ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/4ИАxихрНлуМ

   

 


 

 

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?