Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић и предсједник Европског савјета Доналд Туск: ЦГ успјешно предводи процес интеграције у ЕУ и представља примјер за државе Региона

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић и предсједник Европског савјета Доналд Туск констатовали су данас на састанку у Подгорици да Црна Гора напредује у процесу европске интеграције, да успјешно реализује обавезе које проистичу из интеграционог процеса и да тиме представља добар примјер за државе Западног Балкана.

„Црна Гора је под Вашим вођством у интеграционом процесу држава која предњачи. Нема сумње да сте у доброј преговарачкој форми и да представљате позитиван примјер. Ваш рад и Ваши успјеси нијесу важни само за Црну Гору већ и за Европску унију јер се тиме показује да су у сложеној ситуацији и у компликованом региону напредовање и позитивни помаци могући“ – рекао је предсједник Европског савјета.

Премијер Марковић је рекао предсједнику Туску да је Црна Гора свјесна изазова и оних сегмената европске интеграције на којима је неопходно још напорније и ефикасније радити. У том смислу предсједник Владе је похвалио Извјештај Европске комисије као користан документ за даље унапређење и убрзање нашег преговарачког процеса.

„Немамо ни један разлог да доводимо у питање ни методологију ни садржај Извјештаја нити да критикујемо приступ Европске уније. Напротив“ – рекао је предсједник Владе истичући да одлучност Европске уније да се бави Западним Балканом Црна Гора види, у сусрет предстојећем Самиту у Софији, као велику прилику за цио регион.

„Након петнаест година поново ћемо бити са европским лидерима. Агенда Самита постављена је реално и објективно. Регион мора искористити ову шансу“ – рекао је премијер Марковић поновиши да је на Западном Балкану, захваљујући честим састанцима лидера, подигнут ниво повјерења и разумијевања и да су приближени ставови о приоритетима који се прије свега тичу развоја инфраструкутуре.

Премијер Марковић је рекао да изражава посебну захвалност предсједнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру, потпредсједници и високој представници за вањску и безбједносну политику Федерики Могерини и комесару за проширење и сусједску политику Јоханесу Хану на њиховој посвећености региону Западног Балкана.
         
  
         
        
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?