Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Ускоро заједничка сједница влада Црне Горе и Републике Албаније на којој ће бити разматрана и питања граничних прелаза

Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu

Предсједник Владе Душко Марковић је у оквиру премијерског сата, у одговору на питање Клуба посланика БС, Коалиције "Схqиптарет е Вендосур" - Албанци Одлучно и ХГл, о активностима које Влада планира да предузме у 2018. години на отварању нових граничних прелаза, активирању пројектованог и проширивања постојећег граничних прелаза између Црне Горе и Албаније, нагласио да су планиране активности усмјерене ка свеобухватној валоризацији туристичких, економских и привредних ресурса Скадарског језера, пограничних територија, насеља и градова Црне Горе и Албаније.

„Већ сам казао да је на помолу заједничка сједница влада Црне Горе и Републике Албаније, а политичке консултације тим поводом обављене су претходног мјесеца. То је уједно и прилика да се финализују и предложе споразуми и документи који би могли бити усвојени на заједничкој сједници. 

Дакле, циљ нам је даље унапређење добросусједских односа двију држава, а моје интересовање према министарствима чија се надлежност протеже на питања граничних прелаза, коришћења европских фондова кроз програме прекограничне сарадње, развоја инфраструктуре и привредне размјене, биће снажно фокусирано на оно што су интереси Црне Горе и њених грађана, а у контексту добросусједске сарадње и регионалне стабилности“, рекао је предсједник Марковић.

Интегрални текст питања Генција Ниманбегуа, предсједника Клуба посланика БС, Коалиције "Схqиптарет е Вендосур" - Албанци Одлучно и ХГл и одговора предсједника Владе Душка Марковића можете преузети овдје.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?