Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер примио Бинода Чодрија: ЦГ Цорп Глобал заинтересована за инвестиције у Црну Гору

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

ФОТО: Предсједник Владе Душко Марковић примио власника и предсједника компаније ЦГ Цорп Глобал Бинода Чодрија (26.8 МБ)

   
Предсједник Владе Душко Марковић примио је данас Бинода Чодрија (Бинод Цхаудхарy), власника и предсједника компаније ЦГ Цорп Глобал, конгломерата са више од стотину компанија, 76 брендова и око 10.000 запослених.

Први Непалац, који је од 2013. године на Форбсовој листи милијардера, са процијењеним богаством од 1,4 милијарди долара у 2015. години, изразио је интересовање за инвестирање у Црну Гору.

Премијер је изразио задовољство интересовањем власника ЦГ Цорп Глобал за Црну Гору и упознао овог реномираног бизнисмена са успјешном економском политиком Владе, нашим политичким и економским приоритетима и са повољним инвестиционим амбијентом и пословним стимулансима које је Црна Гора обезбиједила инвеститорима.

Бинод Чодри, чији се конгломерат бави хотелијерством, прехрамбеном индустријом, производњом цемента, енергетиком, банкарством, финансијама и др, исказао је конкретна интересовања за одређене пројекте првенствено за инвестиције у хотелијерству. Власник компаније која држи луксузне хотеле и ризорте, међу осталим, на Малдивима, у Балију, Сри Ланци и Њујорку и и која је заступљена на 96 дестинација у 17 држава посебно је заинтересован да у Црној Гори отвири луксузни wелнесс и спа центар. Бинод Чодри је оцијенио је да је пословни амбијент у нашој земљи атрактиван и рекао да је његов утисак о развојним приликама Црне Горе веома повољан.

Састанку су присуствовали и Випин Пангени, генерални директор компаније ЦГ Фоодс Еуропе коју је ЦГ Цорп Глобал отворила за европско трижште, Камал Ахуђа, бизнисмен који је недавно купио Индустрију мотора и трактора у Србији и бивши предсједник Владе Црне Горе проф. др Игор Лукшић, представник ПрицеwатерхоусеЦооперса – компаније која је у партнерству са ЦГ Цорп Глобал.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?