Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Владе Симовић: Влада партнерски са пословном заједницом напредује ка кључним циљевима – економском расту и отварању нових радних мјеста

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

   
Потпредсједник Владе Црне Горе за економску политику и финансијски систем Милутин Симовић поручио је данас пословној заједници наше земље да Влада кроз партнерски однос са привредом ствара добар пословни амбијент као услов је за успјешно пословање и остварење кључних економских циљева Владе – економског раста и отварања нових радних мјеста.

„Наш јавни сектор мора бити одговоран, ефикасан и флексибилан у сусрет потребама и привреде и грађана. Све наше јавне политике у коначном за циљ имају економски раст, нова радна мјеста, виши животни стандард и више средстава за образовање, здравство, културу, спорт и помоћ онима којима је потребна“ – рекао је потпредсједник Симовић данас на додјели награда Асоцијације менаџера Црне Горе.

Потпредсједникје рекао да смо у захтјевном процесу реформи успјели да остваримо бројне амбициозно постављене циљеве.

„Обезбиједили смо дугорочну стабилност јавних финансија, одговорним и одлучним спровођењем мјера фискалне консолидације. Обезбиједили услове за убрзану реализацију капиталних развојних пројеката и истовремено остварили економски раст међу највећим у Европи. Чланством у НАТО постали смо дио најнапреднијег глобалног система безбједности. Самим тим и сигурност инвестирања и пословања у Црној Гори постала је наша стратешка предност. Томе у прилог говори и прилив страних директних инвестиција (СДИ), који из године у годину биљежи раст“ – рекао је потпредсједник Владе.

Потпредсједник Симовић је подсјетио да су и у свијету препознате активности којима је наша земља унаприједила пословно окружење попут напретка од 9 мјеста на листи Свјетске банке Доинг Бусинесс, и 15 мјеста на индексу Херитаге фондације као и на листама специјализованих агенција које мјере кредитни рејтинг.

Говорећи о изазовима потпредсједник је рекао да ће посебни изазови за наше компаније и менаџере бити повећање супституције увоза и повећање извоза које пружа међународно тржиште за производе и услуге из Црне Горе. Додао је да ће Влада наставити да посвећено ради на развоју предузетништва и унапређењу пословног амбијента у коме ћете имати још боље услове за напредак ваших компанија.

„Наставићемо заједно са вама да градимо друштво у коме ће свако имати прилику да успије, у коме је напоран рад награђен, а помоц́ на располагању онима којима је потребна. У овом захтјевном послу допринос морају дати сви сегменти друштва: и јавни и приватни сектор, и научна заједница и цивилни сектор. Потребна је енергија и одговорност свих, како би остварили напредак у корист укупног друштва и свих грађана“ – рекао је потпредсједник Симовић данас обраћајући се на додјели награда Асоцијације менаџера Црне Горе.

Текст обраћања потпредсједника Владе Милутина Симовића на додјели награда Асоцијације менаџера Црне Горе
  
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?