Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио др Ралфа де ла Тореа: Водећи амерички приватни оператер здравствених центара спреман на ширење послова у ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
      
      
Предсједник Владе Душко Марковић примио је др Ралфа де ла Тореа (Ралпх де ла Торре), оснивача, предсједника и извршног директора компаније Стеwард Хеалтх Царе Сyстем, највећег америчког приватног оператера здравствених центара.

Премијер је указао на потребу да Црна Гора у што краћем року убрза системско унапређење здравственог система како би грађанима биле пружене здравствене услуге на највишем нивоу. Ову потребу додатно поспјешују и рекордно повећање доласка иностраних туриста, предстојеће отварање хотелских капацитета реномираних међународних компанија и све интензивнија интересовања респектабилних инвеститора за улагања у нашу земљу – закључено је на састанку.

Челник компаније Стеwард Хеалтх Царе Сyстем, која је лидер имплементације интегрисаног модела пружања здравствених услуга у Сједињеним Америчким Државама, оцијенио је веома позитивним инвестиционе потенцијале Црне Горе и исказао спремност да партнерски са Владом покрене пројекат унапређења ефикасности и квалитета здравственог система наше земље.

Мрежа Стеwард Хеалтх Царе Сyстем, чије је сједиште у Бостону, запошљава око 40.000 људи. У 38 болница и 26 установа за хитну његу опслужје око дванаест милиона пацијената и приходује око осам милијарди долара годишње.

Др Ралф де ла Торе је најавио скори наредни долазак у Црну Гору како би наставио разговоре о данас договореним модалитетима сарадње.

Састанку је присуствовао и министар здравља др Кенан Храповић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?