Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио делегацију Парламента Холандије: Тежиште ЦГ је на европским интеграцијама и реформама које треба довршити

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

  
Предсједник Владе Душко Марковић примио је делегацију Парламента Краљевине Холандије која је у радној посјети Црној Гори.

Премијер је информисао представнике Парламента Холандије о одличним резултатима Владе на политичком и економском плану и о нашим приоритетима и стратешким циљевима Владе нагласивши да у политици Црне Горе нема лутања између различитих опредјелјенја и вриједности већ да је карактерише чврста посвећеност европским и евроатлантским вриједностима и реформама које је неопходно довршити.

Говорећи о нашим интеграционим процесима предсједник Марковић је оцијенио да је Влада након успјешно окончаног процеса учлањења Црне Горе у НАТО усмјерила тежиште активности на процес европских интеграција у којем вјерујемо да ове године можемо да отворимо преостала три преговарачка поглавља.
„Наше амбиције су и веће – да до краја године испунимо привремена мјерила за затварање поглавља 23 и 24“ – рекао је предсједник Марковић.

У том контексту Премијер је истакао наше опредјељење да континуирано радимо на унапређењу владавине права и да још снажније приступимо реформи јавне управе.

„Не тражимо да нам било ко прогледа кроз прсте, али очекујемо да нам помогну они који у овим процесима имају више знања и искуства“ – рекао је Премијер посебно истакавши драгоцјену помоћ Холандије у раној фази наших реформи када су у Црној Гори, захваљујући подршци и партнерству са Краљевином Холандијом, предузимани први кораци на побољшању права и положаја ЛГБТ популације. „За нас је прије ваше помоћи то била готово непозната област, а данас смо лидери у региону“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер се захвалио Влади, Парламенту и народу Краљевине Холандије на снажној подршци Црној Гори у нашем процесу евроатлантске интеграције.

Представници Парламента Холандије, на челу са предсједником Парламентарног одбора за европске послова Маликом Азманијем, који су нагласили да су у посјети Црној Гори као земљи која је на челу преговора са ЕУ како би се увјерили на лицу мјеста о напретку и даљим плановима у процесу интеграција, размијенили су са предсједником Марковићем мишљења и о другим економским и политичким темама.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?