Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио Гунтера Кирхбаума: Већ видимо прве ефекте Берлинског процеса који је покренула канцеларка Меркел

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

 
 
Предсједник Владе Душко Марковић примио је предсједника Одбора за европске послове Њемачког савезног парламента Гунтера Кирхбаума.

Захваливши се на подршци СР Њемачке процесу европске интеграције Црне Горе предсједник Марковић је посебно истакао капиталан значај у цијелом региону Западног Балкана иницијативе коју је Берлинским процесом иницирала канцеларка Ангела Меркел.

„Покренули смо захваљујући томе ствари на Балкану са мртве тачке. Мислим да су први ефекти већ уочљиви“ – рекао је предсједник Марковић изражавајући увјерење да је у Региону у том процесу потребно више ефикасности посебно када је ријеч о сарадњи у областима безбједности и развоја инфраструктуре.

„Црна Гора чини и чиниће све да допринесе успјеху Берлинског процеса“ – рекао је премијер Марковић.

Предсједник Владе је рекао да Црна Гора жели да унаприједи билатералну сарадњу са СР Њемачком и то не само на економском плану, у привлачењу њемачких инвестиција, већ и на пољу преношења знања и искустава која би ојачала нашу земљу и њене капацитете. У том контексту Премијер је подсјетио на велики значај и ефекат стручне помоћи Њемачке у процесу реформе нашег правосуђа.

Предсједник Одбора за европске послове Бундестага је на састанаку изразио задовољство процесом европских интеграција Црне Горе.

„Њемачка подржава ваш пут у Европску унију“ – рекао је Гинтер Кирхбаум додавши да је у том процесу потребно донијети још важних и тешких одлука посебно у области владавине права. Предсједници Владе Црне Горе и Одбора за европске послове Бундестага сагласили су се у оцјени да је за даље квалитетно вођење тог процеса од велике важности успјешна економска политика Владе Црне Горе

Предсједник Марковић је упознао челника Одбора за европске послове Парламента СР Њемачке са чињеницом да је прекјучерашњи оружани напад на новинарку Оливеру Лакић доживио снажну осуду како представника Владе тако и цијеле Црне Горе, оцијенио да тај напад доживљава и као напад на демократију и демократске институције и нагласио да је потребно да истрага напада брзо дā резултате.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?