Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Представници МАТТО посјетили Министарство саобраћаја и поморства

Објављено: 10.05.2018. 21:37 Аутор: МСП

Представници Македонско-турске привредне коморе (МАТТО) и почасни конзул Републике Турске у Битољу, Ајдован Адемоски, састали су се данас са државним секретаром мр Муамером Хајдарпашићем у Министарству саобраћаја и поморства Црне Горе.

МАТТО окупља македонске фирме и привреднике, од којих многе имају турски капитал а њени представници и почасни конзул Адемоски бораве у тродневној посјети Црној Гори, са циљем упознавања са инвестиционом климом и могућностима за улагања.

Државни секретар је отворио састанак изразивши задовољство због интересовања МАТТО-а да оствари сарадњу са Владом Црне Горе и Министарством саобраћаја и поморства, посебно наглашавајући да би се на овај начин и продубила постојећа билатерална сарадња између Црне Горе и Републике Турске, као и између Црне Горе и Републике Македоније.

Он је присутне упознао са дјелокругом Министарства саобраћаја и поморства као и приоритетима истог везано за будућа инвестирања у секторима поморског, ваздушног, друмског и жељезничког саобраћаја. Истакао је и значај луке Бар за развој Црне Горе као стратешке тачке која се налази на Путу свиле а која је инфраструктурно добро повезана, како са становишта друмског тако и жељезничког саобраћаја.

Државни секретар је такође одговорио на питања присутних, везана за даљи развој Јадранско-јонске магистрале и начина на који ће постојеће и будуће инвестиције у саобраћајну инфраструктуру утицати на привредни развој земље.

Представници МАТТО-а и почасни конзул данас бораве и у Бару, гдје ће са управом Луке Бар и Порт оф Адриа разговарати о потенцијалним инвестицијама у овој области.

Министарство саобраћаја и поморства

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?