Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Травел Цханнел снима епизоду о Црној Гори у оквиру серијала „Роад Лесс Травеллед”

Објављено: 10.05.2018. 18:44 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

У организацији Националне туристичке организације Црне Горе, трочлана екипа Травел Цханнел-а, предвођена Џонатаном Легом (Јонатхан Легг), борави у Црној Гори, у периоду од 8. до 12. маја ради снимања епизоде која ће се емитовати у оквиру серијала “Роад Лесс Травеллед”.

Иницијатива за снимање епизоде о нашој дестинацији потекла је од самог аутора и копродуцента серијала Џонатана Лега, приликом његове прве посјете Црној Гори током претходног љета. Потакнут легендама о Дон Кихоту и Дулцинеји, великој љубави Вранешке љепотице Паве и Ахмет паше која подсјећа на црногорску верзију приче о Ромеу и Јулији, Скочиђевојци и сл, Лег намјерава да туристичку причу о Црној Гори, о јединственим мјестима која треба посјетити, традиционалој кухињи, културним куриозитетима, исприча кроз призму легендарних љубавних прича.

У складу са тим је и конципиран програм боравка екипе Травел Цханнел-а, у оквиру којег су током прва два дана посјетили Херцег Нови, Пераст и Улцињ, данас ће посјетити Цетиње, Његуше и Котор, а наредних дана Подгорицу, Колашин и Бијело Поље вођени љубавном причом о Ахемту и Пави.

Серијал о путовањима и авантуристички шоу “Роад Лесс Травеллед” се емитује на АWЕ ТВ у Сједињеним Америчким Државама (16,2 милиона гледалаца), Травел Цханнел Интернатионал у Европи, Африци и на Блиском Истоку (14,7 милиона гледалаца), YЛЕ Финска, ТВБ Хонг Конг и Фирст ХД Руссиа, што говори о значају снимања епизоде о Црној Гори када је у питању туристичка промоција наше дестинације.

Национална туристичка организација Црне Горе реализује ову студијску посјету, у сарадњи са партнерима, Туркисх Аирллинес-ом, локалним туристичким организацијама Херцег Новог, Будве, Котора, Подгорице, Цетиња и хотела Бианца Ресорт анд Спа.




Да ли вам је садржај ове странице био од користи?