Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић отворио обновљени Хотел Ривијера: Влада има стратегију развоја, уговорени пројекти вриједни су 3 милијарде еура

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић поручио је у петак увече, отварајући обновљени Хотел Ривиера у Њивицама, да Влада има јасну стратегију одрживог економског развоја, да је прошла, туристички рекордна година показала да смо способни да своје развојне потенцијале претворимо у корист грађана и да очекујемо још боље резултате будући да у капиталним пројектима црногорског туризма већ имамо уговорене послове од три милијарде еура.

„Црна Гора има јасну стратегију свог развоја – убрзан и економски одржив развој. Ми смо то у претходних годину ипо показали. Показали смо да смо способни да наше потенцијале и наше вриједности претворимо у опште добро земље и претворимо у корист наших грађана“ – рекао је предсједник Владе на свечаности приређеној поводом отварања обновљеног Хотела Ривиера у Њивицама.

Обраћајући се званицама предсједник Марковић је исказао задовољство чињеницом да црногорски туризам наставља да се успјешно развија и једном овако импресивном инвестицијом која представља нову вриједност за цијелу Црну Гору, обогаћује њену туристичку понуду и даје нове прилике за нова улагања и нова радна мјеста.

Премијер се захвало администрацији Министарства одрживог развоја и туризма и осталима који су успјели да својим активностима и професионалношћу у протекле двије године издају више од 60 грађевинских дозвола за нове хотеле, углавном оне са четири или пет звјездица, и обезбиједе на тај начин инвестицију од више од 400 милиона еура.

„Ми данас у Црној Гори имамо уговорене послове у капиталним туристичким капацитетима вриједнетри милијарде еура“ – рекао је Премијер. Додао је да ће Влада и у предстојећем раздобљу наставити да креира повољан пословни амбијент како би резултати били још бољи.

„Не желим да у овом свечаном тренутку будем себичан и да овај успјех припишем само Влади и њеној администрацији. Ово је успјех сваког туристичког посленика у Црној Гори. Том успјеху су допринијели и Иберостар и Монтенегро Хотелс Група господина [Бранка] Ћупића као и многе друге туристичке компаније. Да је то тако показују резултати у прва три – четири мјесеца. Наш туристички промет расте преко 20 одсто“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

Премијер је рекао да више у Црној Гори више не говоримо о рекордним годинама са краја осамдесетих јер смо тај рекорд прошле године оборили, а подаци са почетка ове године показују да би резултати могли у 2018. бити још бољи.

„Хвала вам на том садејству, на тој солидарности. Влада ће наравно успјети да ту прилику искористи на најбољи начин“ – рекао је премијер додајући да Црна Гора има ресурсе и да је заједнички треба учинити још љепшом, а живот људи квалитетнијим“ – закључио је предсједник Владе.

Оснивач Иберостара Мигел Флуша Росељо (Мигуел Флуxà Росселлó) је изразио задовољство што је у прилици да отвори обновљени Хотел Ривијера и најавио нове инвестиције у црногорски туризам рекавши да му је циљ да направи ризорт са пет звјездица који гости неће моћи заборавити заборавити.

„Ми вјерујемо да ова земља има много могућности у туризму“ – рекао је Мугел Флуша Росељо додајући да је туризам то привредна грана која се може успјешно развијати и која доноси нова радна мјеста.

„Ја сам веома срећан што сам био у том послу јер је мој посао да чиним људе срећним а на свијету нема ништа боље од тога да чјуде чиниш срећним“ – рекао је оснивач Иберостара. Додао је да је циљ да и у Црној Гори оствари оно што остварује у хотелима Групе Иберостар а то је да се гости враћају.

„У нашим хиотелима су 42 одсто они који се враћајум, а то је оно што је најбоље“ – рекао је Мугел Флуша Росељо.

Хотел Ривијера, са 190 соба, од прошлог љета је у сувласништву Иберостара и компаније Монтенегро Хотелс која послује у оквиру хотелске групе Иберостар.

Хотелска група Иберостар посједује више од 100 хотела са 33.500 соба у 30 држава и више од 40 дестинација широм свијета међу којима је и Хотел Ривијера у Њивицама.

Група која запошљава око 27.000 људи годишње оствари више од двије милијарде еура промета. Мигел Флуша Росељо је 581. на Форбсовој листи, а у Шпанији четврти по богаству које се процјењује на 4,4 милијарде еура.

Церемонији свечаног отварања присуствовали су и министри одрживог развоја и туризма Павле Радуловић, економије Драгица Секулић и културе Александар Богдановић. 
   
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
  
  

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?