Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Пет пријављених банака у оквиру пројекта „1000+“

Објављено: 14.05.2018. 16:29 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

Пет комерцијалних банака пријавило се на основу јавног позива за банке у оквиру треће фазе пројекта „1000+” и то: НЛБ Монтенегро банка, Социете Генерал Монтенегро, Црногорска комерцијална банка, Ловћен банка и Ерсте банка.

Јавним позивом за банке који је расписан 27. априла и завршен данас, дефинисани су кључни услови: фиксна каматна стопа до 2.99 одсто, период отплате до 20 година без обавезног учешћа, док ће обрада кредита износити до 0.3 одсто.

Планирано је да Јавни позив за грађане буде објављен током јуна, у зависности од добијених понуда комерцијалних банака, грађевинских фирми, физичких и правних лица и саме обраде ових података. Такође, овим путем напомињемо да је списак документације коју грађани треба да прикупе објављен на сајту www.1000плус.ме.

Подсјетимо, у пројекту „1000+” могу учествовати сви грађани Црне Горе који немају ријешено стамбено питање и који испуњавају прописане услове. Када је ријеч о дугорочним хипотекарним кредитима, они ће се додјељивати сљедећим циљним групама: 40 одсто корисницима чији је члан породичног домаћинства запослен у јавном сектору, 30 одсто брачним супружницима код којих оба супружника имају до 35 година живота и 30 одсто осталим грађанима Црне Горе који испуњавању услове пројекта а не припадају претходно наведеним циљним групама. У оквиру циљних група, приоритет у складу са Законом о социјалном становању имају породична домаћинства која су самохрани родитељи, односно старатељи, лица са инвалидитетом, породична домаћинства чији је члан лице са инвалидитетом, породична домаћинства са дјецом са сметњама у развоју, млади који су били дјеца без родитељског старања и жртве насиља у породици.

Пројекат „1000+” представља шансу за све грађане Црне Горе, који испуњавају дефинисане критеријуме, да себи и својој породици обезбиједе стан по најповољнијим условима на тржишту.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?