Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Црна Гора одлучна да допринесе европској безбједносној сарадњи

Објављено: 15.05.2018. 22:55 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu    
      
Као будућа чланица Европске уније Црна Гора је одлучна да допринесе заједничкој борби земаља ЕУ против организованог криминала и насилног екстремизма, али такође очекује и помоћ ЕУ у сузбијању међународних безбједносних ризика који се рефлектују у Црној Гори, нагласио је потпредсједник Владе Зоран Пажин на састанку са званичницима Европске службе за вањске послове (ЕСВП) и Европске комисије.

Замјеник генералног секретара ЕСВП Педро Серано, који предводи делегацију европских званичника у посјети Црној Гори, нагласио је да је јачање европске безбједности заједнички циљ Европске уније и Црне Горе. Поздравио је напоре које Црна Гора улаже у том правцу и изразио пуну спремност Европске уније да пружи сву потребну подршку и помоћ у борби против тероризма, насилног екстремизма и организованог криминала.

Потпредсједник Пажин је указао на значај координираног дјеловања Црне Горе, држава региона и Европске уније у борби против међународних безбједносних ризика, наглашавајући чврсту ријешеност Црне Горе да одлучно сузбије све манифестације ових ризика на својој територији, укључујући у посљедње вријеме нарочито безобзирне и опасне сукобе криминалних група.

„Због тога смо степен координације надлежних служби, посебно Тужилаштва и Полиције, подигли на највиши ниво, уз формирање заједничких истражних тимова за те случајеве. Очекујемо конкретне резултате у идентификовању и кажњавању починилаца ових тешких кривичних дјела,“ саопштио је Потпредсједник.

Подсјетио је да је измјеном кривичног законодавства у Црној Гори уведено кривично дјело „учествовање у страним оружаним формацијама“, чиме је оснажен допринос наше државе глобалним напорима на сузбијању међународних конфликата и борби против тероризма.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?