Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Нови Сад: Потпредсједник Владе Милутин Симовић састао се са предсједником Владе АП Војводине Игором Мировићем

Објављено: 16.05.2018. 18:21 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošću
                   
                                                                                                          
Потпредсједник Владе Милутин Симовић, предсједник Привредне коморе Властимир Голубовић и генерални конзул Црне Горе у Србији Миодраг Канкараш, састали су се са предсједником Покрајинске Владе Војводине Игором Мировићем и делегацијом Привредне коморе Војводине.

Током састанка размотрене су могућности унапређење привредне сарадње Црне Горе и Војводине. 

Саговорници су се сложили да, у прилог чвршћем повезивању, иде и градња друмског Коридора 11, као и реконструкција жељезничке пруге од Београда до Бара.

Потпредсједник Владе Црне Горе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић рекао је да су односи двије земље добри и пријатељски, те додао да је важно да привредна сарадња буде двосмјерна и усмјерена на добробит оба народа.

„Радује нас иницијатива коју покрећете за изградњу дионице аутопута до Бољара. Мислимо да је неопходна двосмјерност у нашој робној размјени и да она може довести до унапређења даље привредне сарадње. Наше коморе остварују сарадњу која је за примјер и управо оне треба да ову енергију сарадње шире и на цијели регион”, истакао је потпредсједник Симовић.

Предсједник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је сарадња са Црном Гором за Војводину веома значајна, јер је, како је истакао, на 11 мјесту када је ријеч о државама у којима се реализује извоз из Покрајине.

„Све оно што привреда створи је врста темеља за развој свих других области“, рекао је предсједник Мировић.

Делегација Црне Горе у дводневној је посјети Србији, поводом одржавања Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду. У делегацији је и 50 привредника из Црне Горе.
                                                                                                                                                                                               
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?