Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић на градилишту Аутопута и на састанку у ЦРБЦ: Очекујем додатне напоре и залагење свих субјеката укључених у црногорски историјски грађевински пројекат

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић изразио је данас приликом обиласка градилишта приоритетне дионице Аутопута задовољство до сада изведеним радовима и затражио од свих субјеката укључених у пројекат додатне напоре и залагање како би активности биле још интензивније, а наш најважнији инфраструктурни пројекат завршен што прије и на највишем нивоу квалитета.

На састанку, којем су поред представника Владе као инвеститора и компаније ЦРБЦ као извођача, присуствовале и делегације Монтепута, Државне комисије за ревизију и француско-италијанског конзорцијума Ингероп Цонсеил & Ингениерие – геодата Енгинееринг, као надзорног органа, анализиран је учинак и рад свих компоненти система.

Оцијењено је да су досадашњи радови изведени квалитетно и, након почетних кашњења током 2016. године, у предвиђеним роковима. Закључено је да је потребно интензивирати напоре, у дневној комуникацији убрзавати реализацију и гдје је могуће скраћивати рокове као и да је потребно што прије окончати рад на поодмаклим пројектима снабдијевања Аутопута електричном енергијом и водом и израде прикључка Смоковац како би реализација тих пројеката могла да почне већ овог љета.

На састанку је указано на чињеницу да обје државе – и Црна Гора и НР Кина – на овај пројекат не гледају само са економске стране већ да у њему виде и резултат квалитетних билатералних односа и пројекат који може да послужи као добар примјер.
  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Премијер Марковић је рекао на састанку да, захваљујући успјешној економској политици Владе, у буџету има довољно новца за пројекат Аутопута и да неће бити нико задовољнији од њега као предсједника Владе да сав предвиђени новац буде потрошен јер ће то значити да су сви предвиђени радови окончани.

Премијер Душко Марковић је посјетио градилиште Аутопута како би се лично увјерио у ток радова. Том приликом је изразио задовољство оним што је видио.

„И данас као и раније, имао сам прилику да се увјерим у веома интензивне радове на овом црногорском историјском грађевинском подухвату који реализујемо преко компаније ЦРБЦ и њихових подизвођача. Већ сам трећи пут на овом градилишту са намјером да подржим извођача и све напоре који иду у правцу тога да се овај пројекат заврши у уговореном року“ – рекао је предсједнијк Марковић на градилишту Аутопута код тунела и моста у Горњим Мркама.

Премијер је додао да је ријеч о веома захтијевном и сложеном грађевинском подухвату који је изложен разном врстама ризика и утицаја, да је било и страдавања радника те да стога треба предузимати све неопходне мјере на сигурности, а да радови теку несметаном динамиком.
  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Данас на овој локацији видимо да се радови настављају интензивно. У овом тренутку је ангажовано на аутопуту више од 3.500 радника. Госпидин Хеј [Шићанг, директор ЦРБЦ Црна Гора] ми је рекао да ће до краја мјесеца то бити и око 4.000 радника. Због тога што се поправљају временски услови допремиће се нове машине и сви смо расположени, сви имамо намјеру да снажно станемо уз овај пројекат и обезбиједимо његов квалитетан завршетак у року и наравно у потребном квалитету“ – рекао је предсједник Владе.

Премијер је исказао посебно задовољство чињеницом да је црногорска компанија Бемаx, извођач радова на локацији коју је обишао, успјела да задовољи највише стандарде.

„Желим да им честитам на томе. То значи да ћемо уз овај пројекат добити и компаније које су способне да не само у Црној Гори изводе овакве пројекте већ вјерујем да ће бити конкурентни и на регионалном и ширем европском тржишту. Дакле, честитке и ЦРБЦ-у и Бемаxу као подизвођачу“ – рекао је предсједник Марковић.

Са предсједником Владе у посјети градилишту Аутопута били су министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић и амбасадор НР Кине Цуи Живеи.
 
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
   

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?