Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СОФИЈА: Предсједници влада Црне Горе и Холандије Марковић и Руте договорили појачани дијалог на тему наставка наше интеграције у ЕУ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
  
Предсједници влада Црне Горе и Холандије Душко Марковић и Марк Руте сагласили су се данас на састанку одржаном у Софији на маргинама Самита Европске унија – Западни Балкан, да буду у појачаном дијалогу у контакту како би редовно размјењивали информације нарочито на тему нашег процеса европске интеграције.

Предсједник Марковић се захвалио Холандији на подршци у процесу наше интеграције у НАТО и ЕУ.

У контексту наставка нашег процеса европске интеграције констатовано је да Црна Гора квалитетно испуњава већину обавеза из интеграционог процеса. У том контексту премијер Руте је посебно похвалио нашу вањску и безбједносну политику као потпуно компатибилне са европским политикама. Такође је оцијењено да политика Црне Горе у вези са регином Западног Балкана јача стабилност региона.

Предсједници влада Црне Горе и Холандије су се сагласили да је у наставку наше интеграције у Европску унију велики значај на ефикасном испуњавању обавеза из области владавине права. У том конткесту договорено је да премијери буду у контакту и појачаном дијалогу како би правовремено размјењивали релевантне информације.
   
   

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?