Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СОФИЈА: Премијери Марковић и Сипила договорили јачање сарадње Црне Горе и Финске у области енергетике

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједници влада Црне Горе и Финске Душко Марковић и Јуха Сипила оцијенили су да двије државе имају могућност снажне сарадње у области енергетике те закључили да ресорна министарства двију влада треба да припреме Меморандум о сарадњи Црне Горе и Финске у области енергетике.

На састанку, одржаном у Софији на маргинама Самита Европске унија – Западни Балкан, закључено је да двије пријатељске земље одржавају добре и квалитетне билатералне односе те да обје стране виде простор у даљем снажењу односа јачањем економске сарадње.

Предсједник Марковић информисао је премијера Сипилу о изванредним енергетским потенцијалима Црне Горе поготово у обновљивим изворима енергије као и о нашој спремности да истористимо искуства Финске као и да привучемо финске инвеститоре, посебно у области енергетике.

Говорећи о нашем процесу европске интеграције премијер Сипила је оцијенио да иза успјешног процеса евроспке интеграције стоји напоран рад на реформама и честитао Влади на одличним економским резултатима оцијенивши да видљиви резултати представљају добру основу и за реформе у другим областима.

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/ВВуqквYЗОлс

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?