Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Сусрет Нурковић и Зелиоли

Објављено: 17.05.2018. 19:27 Аутор: МСП

Министар саобраћаја и поморства Осман Нурковић примио је у прву званичну посјету новоизабраног амбасадора Републике Италије у Црној Гори Њ.Е. Луку Зелиолија.

Амбасадор Зелиоли је на почетку исказао задовољство сусретом са министром саобраћаја и поморства  и исказао своју намјеру да се у наредном периоду састане  са министрима у Влади И  црногорским званичницима. Истичући да је министарство саобраћаја и поморства једно од најзначајних ресора са великим обимом надлежности , Зелиоли је између осталог подсјетио да постоји значајан број италијанских предузећа који послују у Црној Гори.

Имајући у виду традиционалне везе између Бара и Барија, Нурковић и Зелиоли су разговарали о изазовима у функционисању ове линије, али на задовољство обије стране и о моделу који је примијењен како би ова линија и даље била у функцији.

На састанку је такође било ријечи о пословном ангажману везано за транспорт ФИАТ возила између Србије и Италије црногорском жељезницом а преко Луке Бар, уз присуство италијанских компанија које послују у оквиру Луке Бар као што су Грималди и Оцеан Монтенегро.

Министар Нурковић је казао да је веома значајно да разговарамо о изазовима или о проблемима са којима се италијанска привреда може суочити.

“Разумијемо потребе привреде и наше активности су усмјерене ка стварању амбијента за позитивно пословање привредних субјеката у Црној Гори, излазимо у сусрет и разговарамо како би рјешавали евентуалне дилеме или изазове” - истакао је Нурковић

Стратешки интерес државе је побољшање привредне сарадње између Црне Горе и Италије, додао је Нурковић.

 

 

 

.

 

 

Служба за односе с јавношћу и протокол

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?