Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

СОФИЈА: Предсједник Владе Душко Марковић разговарао са њемачком савезном канцеларком Ангелом Меркел

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                       
                            
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић састао се у Софији, на маргинама Самита Европске унија – Западни Балкан, са њемачком савезном канцеларком Ангелом Меркел.

Уз сагласност о великом значају првог самита Европске уније и Западног Балкана након 15 година, предсједник Марковић и канцеларка Меркел су размијенили мишљења о даљој европској перспективи Црне Горе и Западног Балкана. Канцеларка је поздравила конструктивну улогу Црне Горе у Региону.

Осврнувши се на резултате у процесу наше европске интеграције садржане у овогодишњем Извјештају Европске комисије за Црну Гору предсједник Марковић и канцеларка Меркел су се сагласили се да је у предстојећем периоду поред оствареног напретка потребно посебно фокусирање на области владавине права и слободе медија.

Предсједник Марковић је информисао канцеларку Меркел да Влада има агенду да одговори свим изазовима и креирању политичке и друштвене климе за раздобље пред нама.

„Ово је тренутак када нам за то треба и више новца, али и више капацитета. Влада има план како да се са овим изазовима суочи брзо и ефикасно. Обезбјеђивање слободе медија и заштита новинара темељне су вриједности. Морамо урадити све да то обезбиједимо“ – рекао је предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић.

У контексту теме позвезивања која је била тема данашњег самита, констатован је и значај следећег сусрета под окриљем Берлинског процеса који ће бити одржан у јулу у Лондону, што ће бити нова прилика за сумирање резултата у остваривању зацртаних агенди.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ


  
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?