Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Јавни позив за учешће на јавном тендеру за давање у закуп дијела непокретности и објеката привременог карактера у својини Црне Горе и локација за постављање привремених објеката у националном парку „Биоградска гора“, општина Колашин

Објављено: 18.05.2018. 18:24 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма

На основу члана 29, 39 и 40 Закона о државној имовини („Службени лист ЦГ“ број 21/09, 040/11), члана 5 Уредбе о продаји и давању у закуп и Закључка Владе Црне Горе број 07-2530 од 04 маја 2018. године, Министарство одрживог развоја и туризма - Тендерска комисија за спровођење поступка давања у закуп дијела непокретности и објеката привременог карактера у својини Црне Горе и локација за постављање привремених објеката у националним парковима „Дурмритор“и „Биоградска гора“ формирана Рјешењем Министарства одрживог развоја и туризма број 101-1551/11 од 04.05.2018. године.

објављује

ЈАВНИ ПОЗИВ
за учешће на јавном тендеру за давање у закуп дијела непокретности и објеката привременог карактера у својини Црне Горе и локација за постављање привремених објеката у националном парку „Биоградска гора“, општина Колашин

Министарство одрживог развоја и туризма - Тендерска комисија за спровођење поступка давања у закуп дијела непокретности и објеката привременог карактера у својини Црне Горе и локација за постављање привремених објеката у националним парковима „Дурмитор, и „Биоградска гора“ (у даљем тексту: „Комисија“) овом јавном објавом позива на подношење понуда домаћа правна заинтересована лица за закуп непокретности у својини државе Црне Горе, без терета и ограничења, на период од 10 (десет) година и то:

1. Угоститељског објекта - ресторана на Биоградском језеру, припадајућег земљишта и 12 Ецо лодге смјештајних објеката евидентираних на сљедећим катастарским парцелама:

(и) Зграда у угоститељству, ресторан

Предметни угоститељски објекат - ресторан на Биоградском језеру, катастарска парцела 956/3, укупне површине 192 м2, евидентиран је у листу непокретности 105 КО Ровачко Требаљево, Општина Колашин;

(ии) Земљиште

а. Дио катастарске парцеле 773, површине 2.215 м2, евидентирану у листу непокретности 105 КО Ровачко Требаљево;
б. Дио катастарске парцеле 753, површине 131 м2, евидентирану у листу непокретности 105 КО Ровачко Требаљево;
ц. Дио катастарске парцеле 753, површине 20 м2, евидентирану у листу непокретности 105 КО Ровачко Требаљево; и
д. Дјелови катастарске парцеле 956, површине 2.755 м2, 1474 м2 и 14 м2 евидентирани у листу непокретности 105 КО Ровачко Требаљево.

(иии) Ецо лодге смјештајни објекти

Предмет закупа јесу и 12 (дванаест) Ецо лодге смјештајних објеката који се налазе на локацији и представљају објекте привременог карактера.

Основни подаци о непокретностима које су предмет тендера

Предмет тендера су непокретности на локацији у оквиру Националног парка „Биоградска гора“ Општина Колашин.

Детаљне информације о непокретностима на Локацији дате су у Тендерској документацији која ће бити доступна учесницима у Тендеру након потписивања Изјаве о повјерљивости и откупа Тендерске документације.

Учесници тендера

Учешће на Тендеру биће омогућено домаћим правним заинтересованим лицима која су откупила Тендерску документацију и потписала Изјаву о повјерљивости у складу са овим Јавним позивом (у даљем тексту: „Учесник на Тендеру“).

Учесник на Тендеру квалификоваће се као Понуђач, ако испуњава квалификационе услове дате у наставку овог Јавног позива.

Квалификациони услови

Учесник на Тендеру квалификоваће се као Понуђач ако испуњава сљедеће услове:

 Понуђач мора бити регистрован у Централном регистру привредних субјеката Пореске управе Црне Горе у складу са важећим законским прописима;
 Понуђач је дужан да достави инвестициони програм за Локацију која је предмет Тендера, уз обавезно навођење висине инвестиције која не може бити мања од 750.000 еура (седам стотина педесет хиљада еура), план коришћења непокретности за период трајања закупа, структура и динамика инвестирања и планирани извор потребног инвестиционог капитала. Инвестициони програм мора бити обезбијеђен прихватљивом гаранцијом банке. Предложени инвестициони програм представљаће један од критеријума за оцјену Понуде;
 Понуђач или оснивач Понуђача мора имати најмање 2 (двије) године непрекидног искуства у планирању, развоју, управљању сличним туристичким садржајима и угоститељским објектима;
 Понуђач мора доказати да је у претходне 2 (двије) календарске године остварио позитиван финансијски резултат, и да је у посљедњој пословној години остварио укупан промет од најмање 50.000€ (педесет хиљада еура).

Квалификациони услови морају бити испуњени кумулативно. Испуњеност квалификационих услова оцјењиваће се након пријема и отварања пакета са понудама.

Од Понуђача се, између осталог, очекује да испуни следеће минималне услове („Минимални услови“):

а) Да понуди закуп у трајању од 10 година;
б) Да понуди годишњи износ закупнине не мањи од 26.314,50 еура.
ц) Да понуди подјелу профита у односу не мањем од 40% : 60% (40% у корист Закуподавца, а 60% у корист Закупца), а који ће Закупац остварити по основу пословања објекта који је предмет тендера (ресторана на катастарској парцели 956/3 КО Ровачко Требаљево) и који ће се обрачунавати за сваку појединачну годину трајања закупа.
д) Да плаћа закупнину у понуђеном износу из тачке б) уколико је апсолутни износ понуђене подјеле профита из тачке (ц) мањи. У супротном, Закупац ће бити у обавези да плаћа износ утврђен тачком (ц).
е) Да у року од 30 дана од закључења Уговора о закупу испуни све обавезе наведене у инвестиционом програм и бизнис плану, а које се тичу непокретности из тачке 1 (и), (ии) и (иии), а који је приложен уз понуду и који ће бити саставни дио Уговора о закупу.
ф) Да у року од не дужем од 12 мјесеци од закључења Уговора о закупу испуни све обавезе наведене у инвестиционом програму, који ће бити саставни дио Уговора о закупу, а у складу са Измјенама и допунама Плана објеката привременог карактера на подручју Националног парка „Биоградска гора“ за период 2017 – 2019. године, а који се тичу непокретности из тачке 1. овог Јавног позива.


Захтјев за откуп Тендерске документације са јасном назнаком „Захтјев за откуп Тендерске документације – непокретности на локацији КО Ровачко Требаљево“, заинтересовани учесници могу предати лично или послати Комисији препорученом поштом и/или е-маилом.

Јавни позив траје 30 дана од датума објављивања. Рок за откуп тендерске документације траје 7 дана од дана објављивања Јавног позива. Уколико је неки од ова два рока нерадни дан, рок се продужава до првог сљедећег радног дана.

Заинтересовани учесници на тендеру плаћају накнаду за откуп тендерске документације у висини од 1.000€ (хиљаду еура) која се уплаћује на рачун Министарства одрживог развоја и туризма број: 907 – 830001 -19 са позивом на број 832 – 2098 – 14. Заинтересованим Учесницима на Тендеру доставља се поштом или е-маилом Изјава о повјерљивости података. Учесници на Тендеру, по пријему изјаве о повјерљивости података, достављају Комисији потписану Изјаву и доказ о уплати накнаде за Тендерску документацију.

Непосредно након пријема потписане Изјаве о повјерљивости података и доказа о уплати накнаде за Тендерску документацију, Комисија ће досавити Тендерску документацију учесницима на Тендеру лично, путем поште или е-маилом. У случају да тендерску документацију учесник на Тендер преузима поштом или е-маилом дужан је доставити писану потврду о пријему на адресу Комисије наведену у наставку овог јавног позива.

Непокретности из овог Јавног позива дају се у закуп искључиво ради валоризације предметне Локације и ефикасног управљања туристичким садржајима кроз развој микро – дестинација ради обогаћивања туристичке понуде Националног парка “Биоградска гора” кроз развој додатних садржаја.

Непокретност из овог Јавног позива дају се у виђеном стању и закупац се не може позивати на физичке недостатке.

Понуде се достављају лично или препоручено путем поште на сљедећу адресу:

Влада Црне Горе
Министарство одрживог развоја и туризма
Тендерска комисија за спровођење поступка давања у закуп дијела непокретности и објеката привременог карактера у својини Црне Горе и локација за постављање привремених објеката у националним парковима „Дурмитор“ и „Биоградска гора“
Ул. ИВ Пролетерске бригаде број 19,
81000 Подгорица

Понуда мора пристићи најкасније до 14. јуна 2018. године до 11 часова на назначену адресу, без обзира на начин на који је пошиљка упућена.

Понуђач уз понуду мора доставити гаранцију понуде у корист Владе Црне Горе – Тендерска Комисија за спровођење поступка давања у закуп дијела непокретнсти и објеката привременог карактера у својини Црне Горе и локација за постављање привремених објеката у националним парковима „Дурмитор“ и „Биоградска гора“, у износу од 10.000€ (десет хиљада еура) наплативу на први позив, издату од банке која има кредитни рејтинг најмање БББ према Стандард анд Поорс агенцији или банке коју Комисија самостални и независно одобри на основу унапријед достављеног захтјева. Текст гаранције понуде дефинисан је у тендерској документацији.

Отварање понуда биће одржано 14. јуна 2018. година у 12 часова у згради Министарства одрживог развоја и туризма у Подгорици.

За сва питања у вези са овим Јавним позивом или Тендером, неопходно је контактирати Комисију на сљедећу адресу:

Влада Црне Горе

Министарство одрживог развоја и туризма - Тендерска Комисија за спровођење поступка давања у закуп дијела непокретнсти и објеката привременог карактера у својини Црне Горе и локација за постављање привремених објеката у националним парковима „Дурмитор“ и „Биоградска гора

ИВ Пролетерске бригаде бр. 19, Подгорица
тел. бр: 020 446 306
е-маил: никола.јововиц@мрт.гов.ме
Контакт особа: Никола Јововић

Комисија задржава право да измијени поједине одредбе Јавног позива, укључујући и одредбе којима су прописани одређени рокови.

 

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?