Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Душко Марковић у Улцињу на обиљежвању завршетка радова на Холидаy Виллагес Монтенегро: Ово је побједа савременене визије развоја туризма и ЦГ економије

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

ФОТО: Улцињ - Премијер Марковић на обиљежвању завршетка радова на ризорту Холидаy Виллагес Монтенегро - (107 МБ)

  

Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић поручио је вечерас из Улциња да нови ризорти попут Холидаy Виллагес Монтенегро позиционирају Црну Гору у врх свјетског туризма, да импресиван инвестициони подухват који је оплеменио простор Велике плаже у Улциња наговјештава да ће Велика Плажа а вјероватно и Ада бити нова квалитетна туристичка дестинација и да вјерује да ће овај примјер који обеубјеђује стотине нових радних мјеста бити подстицај за нове успјешне пројекте.

„Оплемењујући овај простор подигли смо са кољена посрнули Хотел Белви и подигли га на ниво од четири звјездице изградивши Хотел Виллагес Монтенегро“ – рекао је Премијер честитајући на подухвату једном од сувласника Групе Карисмаа Хотелс Љубу Крстајићу.

„Честитајући Вам желим да подсјетим на тренутак када смо у Подгорици у мом кабинету разговарали о Вашој визији развоја и Улциња и црногорског туризма. Сјећам се да је то био тренутак великих очекивања и наде, али и тренутак када смо се питали да ли и када ћемо реализовати један повако захтјеван инвестициони подухват. Када смо објавили наш договор претворен у уговор о дугорочном закупу било је доста сумњиваца, било је доста оних који нијесу вјеровали, који су критиковали, који су питали: 'шта се то доље ради?' и 'ко то ради?'. Али наравно било је веома тешко и захтјевно снаћи се у административном вртлогу сумњи како ће све на крају изгледати. Желим да Вам честитам на тој побједи, желим да Вам честитам на отпору сумњивима и желим да Вам честитам на прегнућу над административним заблудама. Овај пројекат је побједа савременене визије развоја туризма, и не само туризма него и укупне црногорске економије“ – рекао је предсједник Владе Душко Марковић.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Премијер је подсјетио да иза пројекта стоје реномирана Група Карисма Хотелс и један од водећих оператера у свијету – Туи.

„Радећи на овом пројекту са партнером ТУИ-ем ми смо Црну Гору, вјерујем, трајно увели у каталог овог најмоћнијег свјетског оператера. Вјерујем да ће овај хотел, са Хотелом Ружа вјетрова којим Карисма управља од 2016. године, са новим инвестиционим и развојним плановима обезбиједити у 2018. години 500 нових радних мјеста и 1.800 лежајева којима ће Карисма управљати. Са оваквим приступом Црна Гора постаје престижна туристичка дестинација, не само на овом простору него и шире“ – рекао је предсједник Владе додајући да томе доприносе познати хотелски брендови који су данас у Црној Гори као што су Аман, Иберостар, Регент, Хилтон и Рамада, а ускоро Оне & Онлy, Ритз Царлтон и Цхеди.

Премијер је подсјетио да се данас у Црној Гори реализују инвестиције од више од три милијарде еура и то највећи инвестициони подухвати на Медитераму.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

„Ми смо захваљујући оваквом приступу, захваљујући овако кредибилним партнерима у прошлој години остварили рекордну туристичку сезону, премашили смо ону из 1987. године, преко два милиона туриста је било у Црној Гори. Остварили смо и рекордне финансијске резултате. Али оно што је веома важно је да обезбјеђујемо континуитет и да први квартал ове године показује да имамо раст у туризму од 20 одсто, да смо 4. маја ове године имали 40.000 туриста, што је 111 одсто више него у истом периоду прошле године. Туризам је, дакле, у прошлој години опредјелјујуће утицао на наш раст од 4,4 одсто што је једна од највећих стопа раста у Европи. Вјерујем да ћемо у првом кварталу ове године можда имати раст од 4 одсто чеми ће такође допринијети туризам“ – рекао је премијер.

Додао је да је Црној Гори остављена нова вриједност и нова љепота.

„Данас можемо рећи и овима у Улцињу и онима у Подгорици, и онима који нам нијесу вјеровали и онима који су сумњали да смо урадили добру ствар за Црну Гору, да смо урадили велику ствар за црногорски туризам, да смо урадили озбиљне ствари за нова радна мјеста и нове прилике за наше младе људе. Вјерујем да ће ова инвестиција бити подстицај новим и да ће оваквих прилика и у овој и у наредним годинама бити још више“ – закључио је предсједник Владе Душко Марковић у Улцињу на обиљежавању завршетка рада на ризорту Холодаy Виллагес Монтенегро.

Уговор о закупу Комплекса ХТП „Улцињска ривијера" АД закључен је 25.09.2017. године измеду Државе Црне Горе и ХТП „Улцињска ривијера" АД, у својству Закуподавца и Конзорцијума „Карисма Хотелс Адриатиц Монтенегро ДОО, Карисма Хотелс & Ресортс Цорпоратион ЛТД, Карисма Ресортс Интернатионал С.А, Карисма Оператинг Холдинг С.А. де Ц.В. ,Карисма Хотелс & Ресортс де лас Америцас ЛТД".

Хотел Холидаy Виллаге Монтенегро је породични хотел који имати у понуди по четири ресторана, бара, и базена од којих је један главни, намијењен за водене спортове и рекреацију, спласх базен са воденим атракцијама намењен малишанима и тихи базен за одрасле.

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

ТУИ Група у свом портфолију држи 1.600 туристичких агенција и водец́их портала, шест туристичких авиокомпанија са око 150 авиона, више од 300 хотела са 214.000 кревета, 16 бродова за крстарење и велики број туристичких агенција. Интегрисана понуда опслужује 20 милиона у 180 регија.

У финансијској 2015/16. години ТУИ Група, са 67.000 запослених, остварила је приход од 17,2 милијарде еура и оперативни резултат од милијарду еура. Вечерашњој свечаности присуствовала је директорка ТУИ-а за емитивна тржишта Луиз Батес (Лоуисе).

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/0јЛИјд86QП0

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?