Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Разговарали Душко Марковић и Метју Палмер: ЦГ наставља снажно да напредује, у будућности још интензивнији напори у области владавине права

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
         
      
Предсједник Владе Црне Горе Душко Марковић разговарао је на маргинама Форума То Бе Сецуре у Будви са вршиоцем дужности замјеника помоћника америчког државног секретара Метјуом Палмером.

Главна тема састанка је била европска перспектива Црне Горе и Региона и укупни напредак наше земље у реформским процесима.

Саговорници су оцијенили да је наша земља посвећеношћу рефоромама задржала лидерску позицију у региону Западног Балкана, уз сагласност да је приоритет даљи напердак у области владавине права што прије свега подразумијева резултате у борби против организованог криминала и заштити слободе медија.

Предсједник Марковић је информисао саговорника о корацима које Влада предузима и које планира да предузме на том плану. Он је оцијенио да је за укупно унапређење медијске сцене, чему ће Влада максимално допринијети у својој надлежности, неопходно и унутар медијске заједнице радити на професионализацији односно на даљем унапређењу нивоа медијских садржаја и то најприје кроз процес дјелотворне медијске саморегулације.

Предсједник Марковић и вршилац дужности замјеника помоћника државног секретара Палмер размијенили су мишљења и о политичкој ситуацији и процесу европских интеграција у региону Западног Балкана. Позитивно су оцијењени процеси сарадње као и резултати прошлонедјељног Самита Европске уније и Западног Балкана у Софији, али је констатовано да темпо интеграција у Региону не иде увијек интензитетом који је потребан.

Саговорници су и овог пута истакли приврженост Црне Горе и Сједињених Америчких Држава даљем развијању партерских односа.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?