Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио власника компаније Леитнер: Добили смо сјајног партнера за један од наших стратешких развојних пројеката на Сјеверу

Služba za odnose s javnošću


Предсједник Владе Душко Марковић примио је Мартина Леитнера, власника италијанске компаније Леитнер, која пројектује и гради 4 милиона еура вриједну и 1,7 км дугу жичару од Манастира Подврх до Ђаловића пећине и 8 милиона еура вриједну жичару-шестосјед на локацији Цмиљача.

Упознајући госта са резултатима успјешне економске политике Владе и са њеном посвећеношћу и фокусираношћу на ефикасну валоризацију развојних пројеката, нарочито у Сјеверном региону, Премијер је изразио задовољство чињеницом да је компанија Леитнер, као један од водећих произвођача жичара у свијету, препознала интерес да послује и у Црној Гори као и да је за партнера одабрала нашу већ доказану компанију Нови Волвоx.

„Добили смо сјајног партнера за један од наших стратешких развојних пројеката на Сјеверу који ће бити нова туристичка атракција Црне Горе са великим могућностима развоја и запошљавања. Као Влада одлучни смо да развојне потенцијале, који су неспорни, што брже претварамо у нову вриједност и у добро за грађане и државу“ – рекао је премијер Душко Марковић.

Власник Леитнера информисао је предсједника Марковића са пословним резултатима, билансима, референцама и техничким достигнућима и рјешењима 130 година старог конгломерата у којем је више од 3.000 запослених

Služba za odnose s javnošću

„Ми смо из Болцана, а то значи спој германске техничке савршености и италијанског дизајна“ – рекао је Мартин Леитнер додајући да ће његова компанија потврдити способност да и у Црној Гори у предвиђеном року и у складу са очекивањима реализује значајан развојни пројекат.

Према Уговору, који је потписан прошле седмице, рок за пуштање у рад жичарā је 18 мјесеци – новембар 2019.

Састанку су присуствовали и директор продаје компаније Леитнер Доминик Босио (Доминиц), представник компаније Леитнер за Балкан Франк Фурлани (Франц), Леитнеров менаџер пројекта жичарā у Црној Гори Ђакомо Тратенеро (Гиацомо Траттенеро), партнер компаније Леитнер за подручке Балкана Зоран Костић, и у име компаније Нови Волвоx један од власника Владан Ивановић и извршна директорка Мила Миловић.

СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?