Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић у Пљевљима: Вријеме које смо чекали било оправдано, данас имамо трајну вриједност и за град Пљевља и за ЦГ

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću

Предсједник Владе Душко Марковић је у изјави за медије након отварања реконструисаног Дома културе у Пљевљима истакао да је ово један од најимпресивнијих објеката друштвене инфраструктуре у Црној Гори, могуће и у региону.

„Вјерујем да је вријеме које смо чекали, оно је отприлике трајало десетак година, било оправдано и да данас имамо трајну вриједност и за град Пљевља, за грађане Пљеваља, за умјетнике, за културне ствараоце, за младе људе, али имамо и трајну вриједност за Црну Гору“ – поручио је премијер.

Изразио је увјерење да ће Пљевља овим Домом добити на квалитету, атрактивности, унапређењу својих културних и укупних вриједности, али и бити у прилици да то претвори у нови квалитет за грађане и град у цјелини.

Како је премијер Марковић истакао, туризам, природно богатство, културна баштина Пљеваља са овим Домом културе излазе на сцену, то више није прича, већ стварање једне нове вриједности.
   
Предсједник Општине Мирко Ђачић је изјавио да је ово велики дан за Пљевља и изразио увјерење да ће отварање Дома културе, као значајне културне институције, унаприједити друштвени живот и омогућити прве кораке развоја туризма у Пљевљима. Додао је да је реконструкција објекта коштала 5 милиона еура, а да су радови у завршној фази, са посљедњим извођачем били уговорени у износу од милион и 37 хиљада.

Одговарајући на питање новинара да ли мисли да су формирани специјални полицијски тимови довољни или се размишља о увођењу нових мјера да би безбиједност грађана била на вишем нивоу, премијер Марковић је навео да ће Влада урадити све да грађани буду сигурни. Истакао је да ће се о томе новом приступи и одлуци Владе свједочити наредних дана.

„Желим да јасно саопштим да је криминал стао наспрам државе без обзира о којим се криминалним групама ради. Да ли се ради о криминалним групама из Црне Горе или региона, или Америке или Европе. Они сада имају проблем са Државом. Држава ће тај проблем ријешити користећи сва могућа расположива средства која припадају једном демократском друству да би то оно било безбиједно и сигурно“ – поручио је предсједник Владе.

На питање да ли ће бити затражена помоћ служби из иностранства у борби са криминалом, прмеијер је навео да налогодавци ликвидација у Црној Гори сједе на европским адресама и да ће од иностраних агенција, од европских партнера тражити да раде заједно с нама јер ово није само домаћи, већ шири проблем.

На питање новинара да ли ће грађани Пљеваља добити еколошку накнаду, премијер је истакао је да Пљевља имају огроман потенцијал и да не треба да живе од накнада. Влада ће се у сарадњи са Општином и предсједником Општине урадити све да се створи нова вриједност, профит, чиста животна средина, нова радна мјеста и квалитетан живот. Додао је и да у Црној Гори не треба да се живи од накнада већ од рада и вриједности, као и да грађани Пљеваља имају ресурсе, способност, знање и да су вриједни.

На захтјев да прокоментарише пожар у РТВ Пљевља, предсједник Марковић је рекао да је Влада јуче одобрила само прву, интервентну помоћ и додао да ће помоћи и у санацији објекта, набавци боље опреме и обезбјеђивању бољих услова рада. Нагласио је да је важно је да није било жртава, а све друго ће се створити и направити када постоје одговорни и посвећени људи.
                                                                  
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                                                                                                    
     
   
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
    
     

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?