Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Предсједник Марковић: Жабљак једно од највећих градилишта у ЦГ гдје ће се отварати нова радна мјеста и стварати нова вриједност за нашу државу

Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošću
                                                                         
Предсједник Владе Душко Марковић је данас у Жабљаку, након обиласка радова на дионици пута до скијалишта Савин Кук, изражавајући задовољство реализацијом тог и других вриједних пројеката, изјавио да је Жабљак једно од највећих градилишта у Црној Гори гдје ће се отварати нова радна мјеста и стварати нова вриједност за нашу државу.
   
„Данас сам још једном у прилици да се увјерим како се на Жабљаку реализују капитални инфрастуктурни пројекти који имају за циљ да овај неспорни црногорски ресурс, ресурс Жабљака претвори у нову вриједност и за овај крај и за цијелу Црну Гору. Тренутно на Жабљаку се троши преко 16 милиона еура на различиту капиталну инфраструктуру. Овдје смо сада на дионици пута од километар и двјеста који треба да обезбиједи квалитетнији приступ скијалишту Савин Кук. Биће завршен за два и по мјесеца. Настављамо и већ су започети радови на новом паркингу“, рекао је Премијер додавши да се поред овог пројекта на Жабљаку припремају услови за почетак градње новог ризорта, хотела са пет звјездица вриједног 25 милиона еура.
     
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošcu
      
„Дакле, Жабљак је и данас, али верујем и у наредних неколико година велико градилиште, једно од највећих градилишта у Црној Гори – Овдје ће људи имати нове прилике за себе, овдје ћемо отварати нова радна мјеста, овдје ћемо стварати нову вриједност за нашу државу и желим да заиста похвалим локалну самоуправу и предсједника Општине, његов тим који заједно са Владом заједно са мојим тимом интензивно и свакога дана ствара претпоставке за неки нови пројекат и неку нову инвестицију. Заиста сам радостан са оним што сам имао прилику да видим данас овдје“, закључио је предсједник Марковић.

Укупна вриједност пројекат изградње дионице пута до скијалишта износи око 320 000 еура. Главни извођач Интермост из Подгорице је након добијених свих потребних дозвола од стране Општине и Националних паркова прије десетак дана пуним интензитетом ушао у посао, тако да се завршетак радова очекује прије планираног рока од три мјесеца.   


СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
    



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?