Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Премијер Марковић примио амбасадора НР Кине: Односи одлични, Аутопут је најбоља препорука за нове развојне пројекте

Објављено: 31.05.2018. 20:00 Аутор: СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ
Služba za odnose s javnošćuSlužba za odnose s javnošcu  
   
 

Предсједник Владе Душко Марковић примио је у опроштајну посјету амбасадора Народне Републике Кине Цуија Џивеија.

На састанку је закључено да су односи двију држава на највишем нивоу – пријатељски, садржајни и разгранати, да се сарадња и даље развија и напредује и да је изградња приоритетне дионице Аутопута додатно оснажила односе Црне Горе и Кине и створила добру основу за даљи дијалог о сарадњи на новим развојним пројектима.

Премијер је оцијенио да је за достизање овако квалитетних црногорско-кинеских односа посебно заслужан амбасадор Цуи лично.

„Са задовољством констатујем да је сваки наш сусрет био на добробит народа обје државе. Сваки наш сусрет био је и подстицај за стварање нове вриједности у Црној Гори. Захваљујем Вам се амбасадоре, у име Владе и у своје име, на таквом приступу“ – рекао је премијер Марковић.

Предсједник Владе је исказао посебно поштовање за однос уважавања који НР Кина исказује према стратешком европском и евроатлантском опредјелјенју Црне Горе.

Амбасадор НР Кине је рекао да његова земља поздравља добар напредак Црне Горе на економском и политичком плану.

„Врло цијенимо постигнућа Црне Горе од обнове независности, а посебно прошле године. Не само Кина него цио свијет види да се успјешно развијате, да имате стабилну политичку ситуацију и да подижете стандард грађана. Као ваше пријатеље то нас радује“ – рекао је амбасадор Цуи.

Премијер Марковић и амбасадор Цуи су констатовали да је црногорско-кинеска сарадња у областима наших развојних пројеката, науке, образовања културе и спорта допринијела бољем упознавању народа и култура, све већем интересовању грађане једне земље за другу, што се огледа, међу осталим, у све већем броју стипендија и црногорских студената и спортских стручњака у Кини, и кинеских туриста у Црној Гори.

Овакав приступ показује да су односи на највишем нивоу, али и да не постоји максимум, јер је увијек могуће више, оцијенио је одлазећи амбасадор НР Кине Цуи Џивеи.
 
СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЧАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?