Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Министар Пуришић: Усвојен Приједлог закона који уређује област признавања професионалних квалификација за обављанује регулисаних професија

Влада је на данашњој сједници усвојила Приједлог закона о признавању професионалних квалификација за обављанује регулисаних професија.

„Овим Приједлогом закона се уређује област признавања професионалних квалификација за обављање регулисаних професија. На тај начин се омогућава имаоцима стучних квалификација ван Црне Горе да могу засновати радни однос у Црној Гори. На тај начин се подстиче запошљавање и обезбјеђује већа конкурентност на тржишту рада“ – рекао је министар рада и социјалног старања Кемал Пуришић у изјави за јавност након сједнице Владе.

Рекавши да се овим законом стварају услови за имаоце стручних квалификација из Црне Горе да се могу запослити на тржишту ЕУ, министар Пуришић је истакао да ће поменути закон ступити на снагу моментом учлањења Црне Горе у ЕУ.

Нагласио је да закон препознаје три стандардна начина признавања стручних квалификација у регулисаним дјелатностима- аутоматски начин препознавања за седам професија, признавање стручних квалификација на бази професионалног тј. радног искуства и општи начин признавања стручних квалификацја који обухвата све што не обухватају преходна два начина.




СЛУЖБА ЗА ОДНОСЕ С ЈАВНОШЋУ ВЛАДЕ ЦРНЕ ГОРЕ
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?