Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Потпредсједник Пажин: Влада спремна да допринесе бољем положају новинара у Црној Гори

Објављено: 08.06.2018. 18:28 Аутор: Кабинет потпредсједника Владе Црне Горе
Služba za odnose s javnošcu Služba za odnose s javnošću
         

Влада је спремна да, у оквиру својих надлежности, подржи настојања Синдиката медија у правцу стварања бољих социјалних и економских услова за рад новинара у Црној Гори, рекао је потпредсједник Владе Зоран Пажин на састанку са руководством Синдиката медија Црне Горе.

Говорећи о процесу усаглашавања колективног уговора за запослене у националном јавном сервису РТЦГ, Потпредсједник је саопштио да ће Влада ажурно испунити своје обавезе у циљу што скоријег ступања на снагу овог прописа, чим јој синдикат и менаџмент РТЦГ доставе предложени текст уговора.

Саговорници су се сагласили о великом значају адекватног регулисања радно-правних питања и унапређења економског положаја новинара за снажење независност и професионализма у црногорском новинарству.

Потпредсједник Пажин је подржао интересовање Синдиката медија за активно учешће у припреми нових законских рјешења у оквиру Закона о електронским медијима, чија је израда планирана сљедеће године. У том смислу, сагласио се, такође, са ставом Синдиката да постоји значајан простор за унапређење положаја запослених у локалним јавним емитерима.

Наглашена је одговорност и ријешеност државе да обезбиједи највиши степен безбједности и заштите личног интегритета новинара. Потпредсједник је поздравио, такође, иницијативу Синдиката за организацију регионалне конференције о медијима на тему безбједности, услова рада новинара и медијског законодавства.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ 
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?