Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржана радионица у оквиру пројекта „Подршка развоју политика за ефикасно коришћење ресурса”

Објављено: 08.06.2018. 19:56 Аутор: Министарство одрживог развоја и туризма
Ministarstvo održivog razvoja i turizma

У Министарству одрживог развоја и туризма одржана је радионица у оквиру пројекта „Подршка развоју политика за ефикасно коришћење ресурса“ од 5. до 7. јуна ове године.

Овај пројекат реализован је на иницијативу Амбасаде Републике Словеније у Подгорици, а у оквиру Програма међународне развојне сарадње Републике Словеније са Црном Гором и помоћи Републике Словеније Црној Гори на њеном путу ка пуноправном чланству у ЕУ.

Уводним обраћањем радионицу су отворили Ешеф Хусић, вршилац дужности генералног директора за климатске промјене и медитеранске послове у Министасртву одрживог развоја и туризма, Алеша Совинц, замјеница амбасадора Републике Словеније у Црној Гори и Андреја Долничар Јерај, програмска директока Центра за европско подузеће Републике Словеније. Едукативни и интерактивни дио радионице водиле су Марјана Дермељ из Службе Владе Републике Словеније за развој и европску кохезијску политику и Аленка Бурја, експерткиња за зелене јавне набавке.

Учесници радионице (представници јавне управе Црне Горе) су се кроз интерактиван тродневни рад упознали са трендовима Европске уније и искуствима Републике Словеније у области стратешког планирања, ефикасног коришћења природних ресурса, циркуларне економије и зелених јавних набавки.
На овај начин Република Словенија пружила је подршку Црној Гори у напорима за постизање једног од националних стратешких циљева који се односи на смањење разлике између потрошње природних ресурса Црне Горе и просјечне потрошње ресурса у ЕУ како би црногорска економија постала зеленија и конкурентнија и како би се достигле циљне вриједности Агенде Европа 2020.

Препорука са радионице је да се у областима ресурсне ефикасности, циркуларне економије и зелених јавних набавки идентификују потребе министарстава Црне Горе и на том основу дефинише даља могућа подршка Републике Словеније Црној Гори на њеном путу ка пуноправном чланству у ЕУ.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?